Stiri Tech

Unde duce teoria conspirației legată de răspândirea COVID-19: britanicii dau foc la antenele 5G

5 apr. 2020 < 1 min

Unde duce teoria conspirației legată de răspândirea COVID-19: britanicii dau foc la antenele 5G

Reading Time: < 1 minut

Spune o veche vorbă românească: „Gura lumii, doar pământul o astupă”. Se pare că politicile anti fake-news nu pot să „astupe” toate aberațiile care circulă în social media, mai ales în vremurile de criză de azi, când rațiunea și discernământul par tot mai greu de păstrat.

Iată că tocmai într-o țară precum Marea Britanie, unde sunt cele mai bune Universități din Europa și între cele mai bune din lume, cetățenii cad pradă subiectelor de teoria conspirației care circulă în online, transformându-se în tsunami în social media. Faptul că antenele 5G contribuie la răspândirea coronavirusului, idee care nu are niciun fundament științific, imposibilă din punct de vedere biologic, este numai una dintre aberațiile care zburdă pe rețelele de socializare. Acolo unde faimoșii algoritmi de moderare a conținutului își fac de cap în ultima vreme și scot de pe Facebook, de exemplu, lucruri absolut inofensive și care nu încalcă niciuna din politicile de conținut, doar pentru că personalul (uman) de la moderare a fost trimis acasă, din cauza pandemiei.

Pare de crezut dar în ultimele zile, mai mulți stâlpi cu antene 5G ale operatorilor telecom din Marea Britanie (Vodafone și O2) au fost incendiați în Liverpool, Birmingham sau în Merseyside. Mai mult decât atât, echipajele de teren ale operatorilor au fost agresate din aceleași motive, COVID-19 răspândit de…undele 5G, au declarat oficiali Vodafone pentru BBC News.

Ca atare, atât GSM Association, cât și autoritățile britanice vor avea săptămâna viitoare o întâlnire cu reprezentanți Facebook, Youtube, Twitter și TikTok pentru a găsi o modalitate rapidă de a bloca conturile persoanelor sau grupurilor care promovează astfel de subiecte. În condițiile date, afectarea comunicațiilor devine un subiect de securitate națională, au declarat oficialii Vodafone pentru BBC.

© Kampan Butshi | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: