Lifestyle Stiri

Unde se opreste toleranta si incepe intolerabilul?

12 mai 2016 2 min

Unde se opreste toleranta si incepe intolerabilul?

Reading Time: 2 minute

Pe 2 iunie, la Hotel Crowne Plaza Bucuresti, Revista CARIERE va invita la o noua calatorie personala in sfera VALORILOR, din seria conferintelor – DIALOGURI NECESARE – o intalnire cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreste toleranta si incepe intolerabilul?”

Avem uneori impresia ca functionam dupa o reteta ce nu ne apartine, ca valori precum toleranta, bunatatea, sinceritatea sunt predefinite” si tindem sa le asimilam ca atare. Am ajuns sa toleram comportamente imorale doar pentru ca este politic corect” sa evitam conflictele si parerile contrare. Atunci, ce mai inseamna, de fapt, toleranta?

„Toleranta inseamna a nu penaliza prompt si acru tot ce nu-ti place, a nu exclude ceea ce nu te include, a lasa loc pentru «altfel», a nu inlocui persuasiunea prin constrangere”. – Andrei Plesu, Dialoguri de  duminica.

„Traversam azi o criza a tolerantei…ne platim intolerantele trecutului cu incapacitatea de a mai detecta, azi, intolerabilul. Riscam sa sucombam sub hiperbola propriei tolerante”. – Gabriel Liiceanu, Dialoguri de duminica

Conferinta le este dedicata tuturor celor care isi cauta argumente, inspiratie si curaj pentru a discerne intre TOLERANTA ca valoare universala si INTOLERABIL, care ne ameninta echilibrul personal si social.

Invatam impreuna despre:

  • Toleranta si formele ei : complezenta, indiferenta, indulgenta, resemnarea, lasitatea intelectuala;
  • Importanta DEZACORDULUI cand vorbim despre TOLERANTA;
  • Masura in care a devenit toleranta eticheta corectitudinii politice in societate, dar si in companiile in care lucram;
  • Cum am ajuns sa toleram comportamente imorale doar pentru ca este politic corect” sa evitam conflictele si parerile contrare;
  • Masura in care TOLERANTA este DREPTUL” celui care detine puterea si ce se intampla cand superiorul, liderul devine de netolerat;
  • Cand si cum luam atitudine fata de intolerabil, fara a ne pune in pericol libertatea, cariera, viata;
  • Cum poate deveni TOLERANTA o vulnerabilitate, „un calcai al lui Ahile” al societatii in  care traim.

Mai multe detalii despre vorbitori, agenda si inscriere puteti gasi pe site-ul evenimentului: www.dialoguri-necesare.ro. Pentru informatii suplimentare si inscriere va rugam sa o contactati pe Alina Enache la E-mail: alina.enache@cariereonline.ro sau la Tel: 0744 519 352.

Partener de networking: BIA

Cu sprijinul: Fundatia Calea Victoriei, Noblesse Interiors, Institutul Aspen Romania, Asociatia ERUDIO, PWN Romania, AMCOR, Romanian Business Leaders, Exec-Edu , 5 O’Clock, UBER.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: