Lifestyle Stiri

Unde vor petrece românii ziua de 8 martie

5 mart. 2021 2 min

Unde vor petrece românii ziua de 8 martie

Reading Time: 2 minute

Românii se pregătesc pentru sărbătorile începutului de primăvară cu vacanțe rezervate la munte sau city break-uri în marile orașe ale țării. Ziua Internațională a Femeii este un prilej bun pentru câteva zile de relaxare, iar conform datelor înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro cei mai mulți români vor porni weekendul acesta către stațiunile de pe Valea Prahovei și Brașov.

Conform solicitărilor primite de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turiștii români sunt dispuși să plătească între 600 și 1200 lei pentru două persoane, pentru un sejur de minim 2 nopți în perioada 6 – 8 martie, 2021. Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri, iar din toate rezervările înregistrate 42% au ca destinație stațiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmat de Brașov. Următorul tip de vacanță solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turiști au optat pentru sejururi petrecute în marile orașe ale țării, precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. 19% dintre vacanțele rezervate în această perioadă se vor desfășura în stațiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix și Vatra Dornei.

În continuare se caută unitățile de cazare mici, însă și hotelurile revin în atenția turiștilor

Atenția turiștilor românilor se îndreaptă către unitățile mici de cazare, astfel 67% dintre vacanțele rezervate au fost efectuate fie la pensiuni (35%), fie cabane, vile și case de vacanțe (22%) sau apartamente (10%). În contextul actual, există un trend crescător pentru aceste tipuri de unități de cazare, datorită localizării lor în zone liniștite, aproape de natură și pentru numărul mic de turiști care pot fi găzduiți.

De asemenea, ofertele făcute de hotelieri și pachetele avantajoase de cazare au dus la creșterea numărului de rezervări efectuate, iar 33% dintre toate vacanțele înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro au fost rezervate la hoteluri.

Românii preferă unitățile cu acces la cât mai multe activități

Spre deosebire de perioada pre-pandemică, când turiștii își doreau să exploreze vecinătățile hotelurilor, acum aceștia își doresc să rămână în hotel și aleg proprietăți cu cât mai multe activități. Piscina interioară, ciubărul cu apă fierbinte sau zona SPA (dacă județele unde se află pensiunile permit operarea piscinelor hotelurilor) sunt acum printre cele mai căutate activități disponibile pentru turiști.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: