BizRemote by certSIGN

Vacanțe cu familia, în Harghita

Reading Time: 2 minute

Vreți o vacanță doar cu cei apropiați, aveți copii și căutați locuri unde se pot juca în voie, departe de aglomerație și de eventualele pericole asociate coronavirusului? Autoritățile din Harghita au lansat programul “Harghita Family Friendly” și vor să dezvolte turismul din regiune prin promovarea atracțiilor dedicate părinților și copiilor care vor să se relaxeze pentru câteva zile într-unul dintre cele mai verzi județe ale României.

Programul a fost gândit special pentru familiile dornice de o vacanță în inima naturii, într-o locație ușor accesibilă cu mașina și care să ofere suficiente oportunități de petrecere a timpului liber. Asociația de promovare turistică a județului Harghita – Visit Harghita a realizat o serie de măsuri și facilități ce trebuie să fie îndeplinite de hotelieri pentru a primi certificarea „Family Friendly”. Acestea vor include prezența unui loc de joacă pentru copii, facilități pentru schimbarea bebelușilor și altele. Primele 52 de hoteluri și restaurante au primit certificarea „Family Friendly” în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Odorheiu Secuiesc. Pe măsură ce recomandările vor fi îndeplinite și de alte facilități de cazare, lista hotelurilor „Family Friendly” va fi actualizată.

Ce activități pot face familiile cu copii în Harghita?

Printre cele mai apreciate activități pentru familii pe care turiștii le pot încerca în Harghita se află plimbările cu segway-ul sau mountaincart-ul (sania de vară) prin pădurile din Stațiunea Mădăraș la Baza de Experiențe Fáradt Bakkancs, echitație la singura herghelie cu cai islandezi din România, o specie cu un temperament foarte prietenos, docil şi uşor de manevrat, ideală și pentru copii sau începători în ale călăriei.

De asemenea, doritorii pot încerca pista de bob Skigyimes din Lunca de Sus, de altfel cea mai mare pistă de bob din țară, accesibilă copiilor peste 3 ani, însoțiți de un adult.

Parcul de Animale Sălbatice din Ivo (Izvoare), unde pe o suprafață de 320 de hectare trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni, observatorul de urși din Zetea – Deșag, studioul de animație Legendarium sau parcul Mini Transilvania din Băile Szejke (Odorheiu Secuiesc) sunt alte câteva atracții ce așteaptă să fie explorate de către turiștii mari și mici, dornici de experiențe altfel, în condiții sigure.

Oana Voinea

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

15 ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

2 zile ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

2 zile ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

2 zile ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

2 zile ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

2 zile ago