Stiri

Vaccinare maraton la București pe 7, 8 și 9 mai. Unde te poți vaccina fără programare

25 apr. 2021 2 min

Vaccinare maraton la București pe 7, 8 și 9 mai. Unde te poți vaccina fără programare

Reading Time: 2 minute

Autoritățile pregătesc un maraton de vaccinare la începutul lunii mai, pentru Bucureșteni. Persoanele se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul. Vaccinul administrat va fi cel de la Pfizer.

Planul autorităților este să vaccineze 15.000 de persoane în aceste trei zile. Pentru aceasta au amenajat două spații importante: Biblioteca Națională și Sala Palatului. Spațiile sunt suficient de încăpătoare pentru a putea vaccina acest număr de persoane. Peste două săptămâni, rapelul se va putea face în același maraton.

„Mulţumesc doctorului Valeriu Gheorghiţă pentru că a acceptat propunerea venită din partea Ministerului Culturii de a organiza un centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale! Sănătatea şi Cultura îşi pun resursele la un loc pentru binele românilor! Dacă vrem să mergem la film, teatru sau concerte, trebuie să ne vaccinăm! Vă aşteptăm pe 7, 8 şi 9 mai, în parcarea Bibliotecii!”, a scris ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, duminică pe Facebook.

Vaccinare maraton la București

Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat sâmbătă seară că în perioada 7 – 9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării la Bucureşti.

„Pe 7 – 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Şi pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. (…) Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate”, a precizat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă la Antena 3, potrivit Agerpres.

Persoanele care doresc să participe la maratonul de vaccinare în București, trebuie să prezinte doar cartea de identitate, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: