Stiri

Vaccinarea cu AstraZeneca este la liber

13 apr. 2021 < 1 min

Vaccinarea cu AstraZeneca este la liber

Reading Time: < 1 minut

O circulară a Comitetului Național de Vaccinare permite începând de acum centrelor de vaccinare să imunizeze la cerere toate persoanele care își doresc acest lucru cu vaccinul AstraZeneca.

Cum te poți vaccina cu AstraZeneca

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba.

Așadar, membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate.

În România sunt 254 de centre de vaccinare, cu 360 de fluxuri.

Cazurile de reacții adverse ale vaccinului AstraZeneca sunt rare

Agenția Europeană a medicamentului a recunoscut o relație de cauzalitate între vaccinul de la AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge, dar a notat că acestea pot fi reacții adverse foarte rare.

Ele urmează să fie adăugate în prospect. Comitetul a anunțat că în stabilirea acestei concluzii au fost luate în considerare toate dovezile existente, inclusiv părerea unui grup de experți.

EMA a reamintit profesioniștilor din domeniul medical că trebuie să rămână conștienți de posibilitatea apariției acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: