Stiri Tech

Vanzarile de proiectoare au crescut cu 19% in Romania

3 feb. 2016 < 1 min

Vanzarile de proiectoare au crescut cu 19% in Romania

Reading Time: < 1 minut

 

In 2015 s-au vandut in Romania proiectoare in valoare de 12 milioane de euro, cresterea pietei fiind cu 19 procente fata de anul anterior.

“Dezvoltarea mediului educational si maturizarea zonei corporate, mai ales pe zona de produse profesionale, sunt doua dintre motoarele care au generat cresteri substantiale de vanzari pe videoproiectoare. Clientii au inceput astfel sa fie selectivi in alegerea unui proiector si sa inteleaga necesitatea unui astfel de produs in casele lor, la birou sau la cursuri”, a declarat azi Dragos Salamac, Team Leader BenQ CEE pentru Romania.

Conform datelor oferite de catre compania taiwaneza, piata de proiectoare din Romania a trecut in 2015 pragul de 20.000 de unitati, pretul mediu al unui videoproiector cumparat fiind de 500 de euro.

In trimestrul IV din 2015, s-a observat o crestere in ceea ce priveste proiectoarele dedicate segmentului educational UST (Ultra-Short Throw) 51%, cele cu lentile interschimbabile cu 22%, in timp ce numarul produselor pentru segmentul de business/educatie cu luminozitate de peste 3000AL, cresterea a fost de 28%. O alta zona cu o evolutie spectaculoasa a fost cea a proiectoarelor profesionale culuminozitate de peste 6000AL, unde avansul a depasit 50%, fata de anul precedent.

BenQ a obtinut in ultimul trimestru al anului trecut o cota de piata de 32,2%, iar pe tot parcursul anului, cota de piata a fost de 36,7% din totalul de unitati vandute.

Cel mai scump proiector vandut de companie in Romania a fost modelul PU9730 care are un cost de aproximativ 65.000 de lei.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: