Antreprenori

Vânzările Salin s-au triplat în pandemie

Reading Time: 3 minute

Salin, un brand 100% românesc a cucerit utilizatorii din ȋntreaga lume cu aparatele sale ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin: pe fondul pandemiei, ȋn ultimele șase luni, cererea pentru dispozitivele Salin s-a triplat, având în vedere că aparatele sunt brevetate și medaliate pentru că susțin și tratează infecțiile respiratorii.

Dacă anul trecut cifra de afaceri a fost de 1 milion de euro, ȋn 2020 unul dintre fondatori estimează că va depăși 1,5 milioane euro.  

Având ȋn vedere majorarea semnificativă a cererii, producția de aparate a crescut de la 4.000 la 8.000 de produse în fiecare lună. Inventatorul aparatelor, Constantin Pascu, spune că va extinde linia de producție până la 10.000 de bucăți, până la sfârșitul anului.

„Vânzările Salin s-au dezvoltat treptat, ȋn ultimele două decenii. Datorită cererii masive din ultimele luni, am dublat capacitatea de producție și vom continua să o creștem, până la final de an. Ȋn funcție de evoluția pieței, vom vedea anul viitor dacă rămânem la 10.000 de aparate pe lună sau mergem chiar mai departe”, a declarat Constantin Pascu, unul dintre fondatorii Tehno Bionic și inventatorul aparatelor Salin. 

80% din cifra de afaceri provine din exporturi

Produsele Salin sunt mai populare ȋn afara României decât ȋn țară. Aproape 80% din cifra de afaceri a companiei provine din exporturi ȋn state precum Marea Britanie, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel, Japonia și nu numai. Majoritatea vânzărilor sunt online, dar firma are și distribuitori ȋn străinătate. 

„Cei mai mulți agenți au ȋnceput colaborarea cu Salin după ce au testat aparatele pentru diverse probleme de sănătate și au avut rezultate mai bune decât se așteptau. Pentru că ȋn țările lor nu există astfel de soluții, s-au gândit să facă și un mic business din vânzarea produselor. Am pornit cu două modele de aparate de salinizare ambientală a aerului – un model mai mic, denumit Salin S2 și un model mai mare, Salin Plus. Datorită tehnologiei de recristalizare controlată folosite, filtrele saline ale acestor aparate generează o cantitate mare de aerosoli de sare. În timp, gama de produse s-a îmbogățit cu inhalatorul medical SaltMed și inhalatorul individual Insalin. Tehnologia utilizată este ușor diferită de a aparatelor ambientale pentru a asigura o emisie mai mare și concentrată de particule, lucru necesar datorită modului de utilizare ca inhalatoare”, a completat Constantin Pascu.

Investiție inițială de 5.000 de euro

Povestea Salin a început în 1995, când inventatorul Constantin Pascu, inspirat de structurile calcaroase similare cu cele din Pamukkale, Turcia, dar și de carstul de sare de la Meledic, a început să realizeze fântâni saline și piese decorative din sare. 

„Pentru a verifica efectul observat în experimentele mele, am construit câteva aparate, realizate din carcase de tablă, ventilatoare de baie și plăcuțe pe care sarea să poată fi cristalizată controlat, pe care le-am oferit unor cunoștințe, pentru a le testa. Am căutat zece persoane cu probleme respiratorii semnificative și le-am dat aparatele. Rezultatele au venit imediat, pentru că au realizat diferențe consistente în privința stării de sănătate și au remarcat o stare de bine. Cu aceste prime rezultate am reușit, după multe încercări, să atrag o investiție de 5000 de euro și am înființat o firmă în martie 2000”, a povestit Constantin Pascu, inventatorul dispozitivelor Salin. 

În 2002, Constantin Pascu a construit la Mierea, județul Buzău, o fabrică dedicată producerii aparatelor Salin. Acestea sunt brevetate, medaliate și premiate în cadrul a numeroase congrese și saloane internaționale de inventică, precum Congresul de la Bruxelles sau Congresul de la Geneva. De asemenea, dispozitivele Salin au unele dintre cele mai exigente certificări medicale: certificate medicale CE clasa 1, pentru tot spațiul UE, iar inhalatorul SaltMed este certificat medical CE clasa II-a, de Bureau Veritas din Italia. 

Efectele aparatelor Salin sunt resimţite asupra stării generale de sănătate, fiind recomandate persoanelor cu imunitate scăzută şi predispoziţie pentru îmbolnăviri, în special copii sau bătrâni. Au fost obținute rezultate foarte bune în tratamentul complementar al diverselor afecțiuni ale aparatului respirator, precum astmul bronşic, bronşitele astmatiforme, rinitele, sinuzitele, laringitele, alergiile respiratorii, sechelele TBC, insuficiențele respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemele respiratorii apărute pe un fond imunitar scăzut.

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Agroland Business System vrea vânzări nete de 344,6 mil. lei și investiții de 15 mil. lei în 2024

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, vizează pentru anul 2024, la nivel consolidat, vânzări nete…

8 ore ago

Vă era dor de telefoanele cu taste? HMD lansează Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G

HMD lanseazp o selecție de telefoane cu taste - Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G -…

10 ore ago

Tazz: Românii comandă de 1 mai de 7 ori mai mulți mici față de o zi obișnuită

Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, deține recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an: conform datelor din…

10 ore ago

Ce își uită românii în Uber în 2024. Bucureștiul e în topul european al „uituicilor”

Uber lansează a opta ediție din Enciclopedia anuală a lucrurilor uitate și găsite în Uber, oferind informații despre cum se…

11 ore ago

BCR a acordat credite noi de aproape 6 mld. lei în primul trimestru. Peste jumătate au fost pentru persoane fizice și microîntreprinderi

BCR a înregistrat un profit net de 620 milioane de lei (125 milioane de euro) în primul trimestru din 2024,…

11 ore ago

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul…

12 ore ago