Stiri Tech

Vehiculele electrice prind viteză în România

30 mai 2019 < 1 min

Vehiculele electrice prind viteză în România

Reading Time: < 1 minut

Piața de vehicule electrice din România (trotinete, biciclete) ar putea ajunge în acest an pâna la 40.000 de unități vândute, a declarat azi Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG. Volumul vânzărilor, un calcul din care nu fac parte hoverboard-uri, ar putea ajunge la 80 de milioane lei.

În prezent, evoMAG listează 150 de modele de trotinete electrice de la 30 de producători, cu prețuri ce variază între 1.000 de lei și 12.000 de lei.

Cât privește profilul clienților pentru trotinetele electrice, acestea sunt achiziționate cu precădere de bărbați (reprezentând 80% dintre cumpărători), cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care  fie sunt pasionați de mișcare și activități în aer liber, fie vor să găsească o alternativă la aglomerația din marile orașe și să economisească timp în trafic.

În mod obișnuit, clienții care își doresc o trotinetă electrică încep prin a achiziționa produse mai ieftine, vehiculele electrice reprezentând o categorie de produse relativ nou introdusă pe piața din România. Astfel, clienții optează inițial pentru un model dintr-o categorie de preț mai scăzut, pentru că își doresc să beneficieze de avantajele pe care le oferă o trotinetă electrică, precum ușurință în deplasare și manevrabilitate, rapiditate, autonomie etc., însă nu sunt dispuși la investiții mai mari. Ulterior achiziționează trotinete electrice mai scumpe, care oferă autonomie mai mare, sunt mai confortabile și mai ușoare.

Atunci când achiziționează o trotinetă electrică, clienții români țin cont de: autonomia trotinetei, dimensiunea acesteia, Design, Cât de rapid accelerează, puterea motorului, frâne, timpul de încărcare, dotări (claxon, oglinzi, lumini).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: