Tech

Venituri record de 56 mld. dolari pentru Intel

16 ian. 2015 2 min

Venituri record de 56 mld. dolari pentru Intel

Reading Time: 2 minute

Intel Corporation a anuntat un venit de 55,9 miliarde de dolari pentru 2014, in timp ce venitul operational a fost de 15,3 miliarde de dolari. Profitul net al companiei a fost de 11,7 miliarde de dolari, in timp ce profitul per actiune a fost de 2,31 dolari.

Compania a generat aproximativ 20,4 miliarde de dolari cash din operatiuni, a platit dividende in valoare de 4,4 miliarde de dolari si a folosit 10,8 miliarde de dolari pentru a rascumpara 332 de milioane de actiuni.

In al patrulea trimestru al anului, Intel a raportat un venit de 14,7 miliarde de dolari, un venit operational de 4,5 miliarde de dolari, un profit net de 3,7 miliarde de dolari si un profit per actiune de 0,74 dolari. Compania a generat aproximativ 5,8 miliarde de dolari cash din operatiuni, a platit dividende in valoare de 1,1 miliarde de dolari si a folosit 4 miliarde de dolari pentru a rascumpara 115 de milioane de actiuni.

“Al patrulea trimestru din 2014 a reprezentat un final puternic de an. Ne-am indeplinit toate obiectivele importante: cresterea business-ului de PC-uri, a diviziei de centre de date, ne-am pus amprenta in sectorul tabletelor si am crescut si inovat noi segmente. Sunt multe de facut in 2015. Vom imbunatati profitabilitatea in segmentul mobil si ne vom concentra pe viitorul val de computing”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel.

Rezultatele financiare au fost puternic influentate de vanzarile de PC-uri, servere, tablete, telefoane si de Internet of Things. Ca urmare a acestor performante financiare, compania a anuntat cresterea anuala a dividendelor cu 96 de centi per actiune.

Veniturile diviziilor PC Client Group, Data Center Group, Internet of Things Group, dar si a segmentelor software si servicii au atras venituri in crestere fata de anul precedent, in timp ce venitul Mobile and Communications Group a scazut cu 85%.

Foto: Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: