Companii Stiri

Venituri si profit in crestere la Apple, dar…

22 iul. 2015 < 1 min

Venituri si profit in crestere la Apple, dar…

Reading Time: < 1 minut

Apple a anuntat venituri de 49,6 miliarde de dolari si un profit net de 10,7 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat pe 27 iunie, dar nu a oferit detalii despre vanzarile Apple Watch, ceea ce i-a determinat pe unii analisti sa speculeze ca cifrele nu sunt chiar pe placul conducerii companiei.

Speculatiile legate de cifrele de vanzari ape ceasului inteligent lansat de Apple continua, majoritatea cifrelor avansate gravitand in jurul valorii de 3 milioane de unitati. Lipsa unei cifre concrete a afectat deja actiunile companiei, care au scazut cu 6,7% imediat dupa deschiderea bursei din New York.

Comunicatul Apple spune, totusi, ca lansarea cu succes a Apple Watch, alaturi de vanzarile record de iPhone-uri si Mac-uri, plus veniturile cele mai mari din istorie din servicii reprezinta principalii factori ai performantelor bune din ultimul trimestru. Fata de aceeasi perioada din 2014, veniturile au inregistrat o crestere de 11,8 miliarde de dolari, iar profitul net a crescut cu 3 miliarde de dolari. Marja bruta de profit anuntata de Apple s-a situat la 39,7%, iar vanzarile din afara SUA au reprezentat 64% din total.

„A fost un trimestru incredibil, cu vanzarile de iPhone in crestere cu 59% fata de anul trecut, cele de Mac foarte puternice, venituri din servicii care au atins un nou maxim istoric, gratie App Store, plus un start extraordinar pentru Apple Watch”, a declarat Tim Cook, CEO al Apple.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: