Lifestyle Stiri

Viata roz pentru producatorii de rose

29 iul. 2016 2 min

Viata roz pentru producatorii de rose

Reading Time: 2 minute

Anul trecut, vanzarile de vin rose ale Vincon Romania au crescut cu 51%, comparativ cu 2014, iar pentru acest an, compania estimeaza o alta crestere, cu 35% care se va resimti in special in segmentul mainstream si premium.

Vincon Romania a anuntat de curand relansarea Rose Verite, un vin produs din Cabernet Sauvignon si cultivat in podgoriile de la Husi ca raspuns la cererea crescuta de rose din segmentul premium, unde consumatorul prefera vinurile seci si demiseci. Odata cu relansarea, Rose Verite are parte de o restilizare a sticlei si a etichetei, conform tendintelor pietei: sticla de tip conic, cu o eticheta stilizata, insertii texturate si elemente grafice pentru o parcurgere mai usoara a informatiei.

Vanzarile de rose ale Vincon Romania au inregistrat o crestere cu 50% in 2015, comparativ cu anul anterior. “Pentru anul 2016, estimam o crestere cu 35% fata de anul precedent, crestere care se va simti in special in sectorul mainstream si premium. In acelasi timp, estimam ca productia de rose din acest an o va dubla pe cea din 2015”, spune Gianina Rusu, Director Financiar la Vincon. Un studiu realizat de firma de cercetare Nielsen si citat de Vincon Romania arata ca piata de rose din Romania, ajungea anul trecut la doua milioane de litri si la o valoare de aproximativ 52 de milioane de lei. Consumul de rose creste, in special in categoria premium, potrivit studiului. 

„Consumatorul de rose este diferit de la un segment de pret la altul. Categoria premium si superpremium are cel mai mare grad de acceptare si consum al vinului rose in cadrul publicului masculin, preferinta care se reflecta si in tipurile de vin prezente – preponderent sec si demisec, versus preponderent demidulce si dulce in categoria mainstream si economy”, spune Maria Gavrilescu, Director de Marketing al Vincon Romania. Aceasta adauga ca un roman consuma, la o masa acasa, 2-3 pahare de vin rose, in timp ce la restaurant consuma pana la doua pahare. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: