Lifestyle Stiri

Vinul lui Winston Churchill se vinde la o licitație din București

23 ian. 2020 2 min

Vinul lui Winston Churchill se vinde la o licitație din București

Reading Time: 2 minute

Licitația pivniței de vinuri a unui restaurant din Capitală aduce în prim plan vinuri cu personalitate, create pentru oameni rafinați, vinuri de peste 100 de ani și vinuri recomandate de prețuri imbatabil de mici.

Organizat de ArtMark, evenimentul se va desfășura joi, 30 ianuarie 2020, ora 20:00, la Palatul Cesianu-Racoviță din București.

Printre selecția de vinuri scoasă la licitație se numără un vin spumant elitist special creat pentru Winston Churchil, impresionantul Chateau Petrus, Pomerol și un vin de colecție, Chateau Pomies Agassac, din 1919.

Vinul lui Wiston Churchill

În onoarea lui Churchill, casa de șampanie a Familiei Regale a Marii Britanii, Pol Roger, a dedicat o etichetă și un cuvée care poartă numele marelui strateg englez și astăzi. Ediția specială, vintage, se găsește în licitație la prețul de pornire de 150 euro.

Churchill își comanda cantități imense dintr-un lot restrâns, vinul fiind produs numai în ani și având un stil robust și matur.

Chateau Petrus, Pomerol

Este unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume, fiind tranzacționat pe piață cu prețuri de până la 5.000 euro. Acest “blue chip”, pentru colecționari, datează din 1979 – ediție cu o structură puternică dar elegantă. La licitația de vinuri, impresionantul Chateau Petrus, Pomerol, are un preț de pornire de doar 900 euro.

Colecția Centenar

Vinul de colecție, un Chateau Pomies Agassac din 1919, se va licita într-un lot de 4 sticle. Vinul de 101 ani se licitează la prețul de pornire de 225 euro.

Prima licitație de vinuri din 2020 se remarcă și prin deținerea vinului preferat al celebrului critic de vin Robert Parker – Opus One din 2015. Vinul american are prețul de pornire de 150 euro în licitație.

Foto: © Ilshat Bikmiev | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: