Lifestyle Stiri

Operele lui Picasso și Dali, în prima licitație a anului în România

21 ian. 2020 2 min

Operele lui Picasso și Dali, în prima licitație a anului în România

Reading Time: 2 minute

Lucrări semnate de către celebrii Dali, Picasso, Magritte, Matisse, Chagall sau Modigliani vor deschide prima licitație din acest an în România, la casa Artmark. Licitația dedicată unei selecții de grafică europeană din două colecții va avea loc joi, 30 ianuarie 2020, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală.

Lucrările de grafică și litografiile celor mai renumiți pictori din întreaga lume provin din colecții private și sunt însoțite de certificate de autenticitate.

Femeile lui Picasso

“Femei din Avignon” – opera care a devenit piatra de temelie a artei secolului XX-lea, “Femei din Alger”, una dintre cele mai scumpe picturi din lume, “Cleopatra” sau “Consolare” sunt lucrări celebre ale modernismului semnate de Picasso, litografiile cărora vor fi scoase la licitație pentru prețuri de pornire între 200 și 500 euro.

Dali în Timp

Lucrări suprarealiste ce cuprind toate perioadele artistice ale pictorului: “Rosa Paillonaea”, “Dematerializare în jurului lui Nero” sau “Invențiile monștrilor” sau gravuri semnate de Salvador Dali nu vor depăși în licitație prețul de pornire de 1.000 euro.

Magritte versus Matisse

Magritte, pictorul cu opere vestite precum “Marele Război”, “Amanții” sau “Decalcomania”, concurează în licitația de grafică europeană cu celebrul “Nud albastru” semnat de Matisse și care are un preț de pornire de 150 euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: