fbpx
Companii

Vizită în casa inovației3 min

02/08/2019 2 min read

Vizită în casa inovației3 min

Reading Time: 2 minute

Este producătorul numărul 1 de telefoane din lume. Una dintre cele mai inovatoare companii și cel mai iubit brand din tehnologie. Samsung deține 15% din economia Coreei de Sud, iar în noiembrie va fi gazda echipei Biz în Seul!

Pentru a cunoaște cu adevărat galaxia Samsung, echipa Biz se va muta în Coreea de Sud, unde va realiza integral ediția din decembrie a revistei.

Tot pe inovație vom miza și noi în acest număr special. Biz Coreea – The Samsung Experience, cea de-a zecea ediție a proiectului internațional Biz World, va fi realizată integral pe telefoane și tablete Samsung Galaxy, gamă care a împlinit de asemenea zece ani de la înființare. De la fotografii la înregistrarea interviurilor și de la redactare până la paginare, ediția din luna decembrie a Biz va fi prima revistă realizată integral pe dispozitive mobile!

Nu va lipsi dintr-un astfel de număr special un reportaj amplu din universul Samsung. Compania investește an de an sume impresionante în inovație, iar anul trecut a fost lider mondial la investițiile în cercetare și dezvoltare. Potrivit raportului realizat de Comisia Europeană în anul 2018, Samsung a investit peste 13 miliarde de euro în R&D.

Deși compania este cunoscută în primul rând drept cel mai mare producător de telefoane inteligente din lume și lider în domeniul electronicelor, gigantul asiatic este mai mult decât un brand tech și joacă un rol extrem de important în viața de zi cu zi a coreenilor. Aceștia se pot naște într-un spital Samsung, cresc învățând să citească și să scrie pe tablete produse de companie, iar ulterior se pot înscrie la Sungkyunkwan, o universitate cunoscută pentru îndelungatul parteneriat cu Samsung. Și asta nu este tot.

Coreenii conduc mașini care poartă sigla Samsung, pot avea asigurări oferite de companie și chiar locuiesc în clădiri construite de, cine credeți? Ați ghicit, tot de Samsung. Sub umbrela Samsung se află, de altfel, și o companie din domeniul construcțiilor extrem de apreciată la nivel global, aceasta având în portofoliu construcția cele mai înalte clădiri din lume, de exemplu celebrul turn Burj Khalifa, din Dubai.

Renault Samsung Motors este unul dintre cei mai mari producători de mașini din Coreea de Sud. La finalul anului 2017, compania a lansat modelul SM3 Z.E., un sedan 100% electric cu o autonomie de peste 210 kilometri. Tot în urmă cu doi ani, Samsung a primit și permisiunea să desfășoare teste cu mașini fără șofer. Și lista inovațiilor continuă și în domenii care nu sunt tocmai cunoscute în lume ca fiind inovatoare: cel vestimentar, de pildă. Da, ați citit bine, Samsung face și haine. Pe lângă colecții elegante gândite în parteneriat cu diverse vedete K-Pop, sau unele sport, la începutul acestui an, Samsung a lansat “Heartist”, o colecție business-casual pentru persoanele cu dizabilități.

De altfel, rolul grupului Samsung în economia sud-coreeană este extrem de important, afacerile conglomeratului fiind estimate la aproape 15% din întreaga economie din Coreea de Sud.

#BizCoreea este un proiect Biz realizat în parteneriat cu Samsung România.

Foto: Samsung.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *