Companii

Vodafone România, certificată ISO pentru eficiență energetică

Reading Time: 2 minute

Vodafone România anunță obținerea certificării ISO 50001: 2018 care atestă  eficiența și performanța sistemului de management al energiei în centrele sale de date din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Bacău și Craiova.

Certificarea a fost emisă de organismul de certificare Lloyd’s Register Quality Assurance în urma unui audit realizat pe parcursul lunii martie.

„Grija pentru planetă si reducerea impactului operațiunilor Vodafone asupra mediului se află în centrul preocupărilor noastre. Certificarea ISO 50001: 2018 reprezintă încă un reper important în eforturile noastre de a ajunge la o amprentă de carbon „net zero” până în 2040 și reflectă munca îndelungată, consecvența și determinarea echipei Vodafone pentru a eficientiza cât mai mult consumul de energie electrică.”

Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România

Printre măsurile companiei de reducere a impactului asupra mediului și asigurarea unui viitor verde, durabil, se numără:

  • Utilizarea exclusivă de energie verde pentru derularea activităților Vodafone în România
  • Folosirea de tehnologii avansate de răcire, eficiente energetic în  centrele de date Vodafone
  • Utilizarea energiei solare pentru generarea energiei electrice necesare rețelei Vodafone
  • Reciclarea în proporție de 100% a echipamentelor de rețea disponibilizate
  • Prima Pădure Inteligentă din România pentru prevenirea tăierilor ilegale
  • Cartelele SIM de dimensiuni reduseeliminând jumătate din cantitatea de plastic utilizată
  • Dezvoltarea programelor de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electronice și electrice (DEEE) și a programelor de vânzare a terminalelor recondiționate.

La nivelul grupului Vodafone, obiectivul este de a elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, cu 10 ani mai devreme față de termenul inițial. Pentru atingerea nivelului „net zero”, compania și-a stabilit o serie de obiective pe termen mediu și lung în cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone.

Aceste obiective prevăd reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activitățile proprii și din energia cumpărată și consumată la 50% până în 2025 și în întregime până în 2030.

Vodafone și-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte – inclusiv în societățile mixte, toate achizițiile lanțului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute și călătoriile în scopuri profesionale – până în anul 2030.

Gabriel Barliga

Recent Posts

Inginerii Continental România dezvoltă tehnologii importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class

Inginerii Continental, de la centreler din Timișoara, Iași și Sibiu, dezvoltă componente și produse importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class. Pentru…

19 ore ago

Agroland Business System vrea vânzări nete de 344,6 mil. lei și investiții de 15 mil. lei în 2024

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, vizează pentru anul 2024, la nivel consolidat, vânzări nete…

2 zile ago

Vă era dor de telefoanele cu taste? HMD lansează Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G

HMD lanseazp o selecție de telefoane cu taste - Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G -…

2 zile ago

Tazz: Românii comandă de 1 mai de 7 ori mai mulți mici față de o zi obișnuită

Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, deține recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an: conform datelor din…

2 zile ago

Ce își uită românii în Uber în 2024. Bucureștiul e în topul european al „uituicilor”

Uber lansează a opta ediție din Enciclopedia anuală a lucrurilor uitate și găsite în Uber, oferind informații despre cum se…

2 zile ago

BCR a acordat credite noi de aproape 6 mld. lei în primul trimestru. Peste jumătate au fost pentru persoane fizice și microîntreprinderi

BCR a înregistrat un profit net de 620 milioane de lei (125 milioane de euro) în primul trimestru din 2024,…

2 zile ago