Business Companii Stiri

Vodafone România extinde perioada concediilor parentale

2 iun. 2020 < 1 min

Vodafone România extinde perioada concediilor parentale

Reading Time: < 1 minut

Vodafone România introduce concedii parentale plătite integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni. Noua politică este în vigoare de la 1 aprilie 2020 și se adresează tuturor angajaților care devin tați biologici, respectiv tuturor celor care devin părinți adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.

Astfel, la sfârșitul perioadei de concediu, angajații pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână, pentru o perioadă ce se extinde până la 6 luni, și un salariu plătit integral, conform contractului de muncă în vigoare.

“Venirea unui copil în familie este un moment special, de care ne dorim ca fiecare angajat Vodafone – mamă sau tată – să se bucure pe deplin, fără a avea grija carierei sau a salariului. În plus, credem cu tărie într-un mediu de lucru cât mai echilibrat din punct de vedere al beneficiilor și sanselor pentru toți angajații, motiv pentru care vom continua să oferim politici interne, programe și proiecte dedicate dezvoltării și bunăstării echipei Vodafone România” a declarat Anca Marcu (foto), Director HR Vodafone România.

Noua politică de resurse umane va fi introdusă de către Vodafone Group la nivel global, în toate cele 22 de țări în care își desfășoară activitatea, în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021. În cadrul grupului, noua politică de concedii parentale se extinde către toți angajații ai căror parteneri devin părinți pe cale biologică, precum și celor care devin părinți prin adopție sau prin surogat, fiind adaptată în funcție de cadrul legal al fiecărei țări în care Vodafone operează.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: