fbpx
Companii Stiri

Vola.ro își transparentizează raportările financiare2 min

03/08/2017 2 min read

author:

Vola.ro își transparentizează raportările financiare2 min

Reading Time: 2 minute

Vola.ro, cel mai mare portal de turism din România, face un nou pas în evoluția industriei turismului din România și decide trecerea la raportarea veniturilor nete, fiind una dintre primele companii din industria turismului care face acest pas.

 „Dimensiunea business-ului Vola.ro sau a oricărui business din industria turismului nu este, în mod cert, dată de cifrele bombastice comunicate, ci de valoarea adăugată a acestor cifre. De aceea, mă bucur că în 2017 am reușit să implementăm această raportare a veniturilor nete și să renunțăm la raportarea cifrei de afaceri care, cel puțin într-o industrie precum cea a turismului, cu rulaj mare și marje mici, nu are niciun fel de relevanță. Pentru Vola.ro această decizie înseamnă o maturizare a business-ului și mă bucur că avem ocazia să o vedem implementată”, a declarat Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro

„Începând cu 2017 vom trece la raportarea veniturilor nete, și nu a cifrei de afaceri”, a declarat Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro

Anul 2016 a însemnat continuarea creșterii accelerate pentru Vola.ro, compania înregistrând un plus al veniturilor nete de 43% (2016 față de 2015). În egală măsură, trendul se păstrează și în anul 2017. În prima jumătate a anului Vola.ro având deja un avans de 26% față de aceeași perioadă a anului 2016, arată compania, într-un comunicat de presă.

Local Escapes by Vola.ro, creșteri lunare de 272%

Proiectul anunțat de Vola.ro la începutul anului, LocalEscapes.ro, a prins deja contur și câteva sute de turiști și-au organizat vacanțele în locuri minunate din România. Platforma înregistrează creșteri lunare de două cifre, având deja peste 1.000 de rezervări și 160 de proprietăți.

Vola.ro a înregistrat anul trecut venituri nete de aproape 5.9 milioane de euro din vânzarea biletelor de avion, a vacanțelor, a city break-urilor și a altor servicii turistice.

Biletele de avion, cele mai cumpărate produse turistice în mediul online

În 2016, volumul vânzărilor de bilete de avion pe platforma Vola.ro a crescut cu aproximativ 51%, față de anul 2015. Cele mai populare destinații de zboruri au fost Italia, UK, Spania, Germania și Franța și cele mai căutate destinatii de city break au fost Roma, Dubai, Milano, Barcelona, Paris.

Cea mai lungă călătorie a fost de 40 de nopți, în Magdeburg, iar cea mai scumpă a fost o rezervare de 15 persoane, în Kemer, în valoare de 17.491 de euro. Cel mai ieftin bilet de avion vândut a costat 2.4 euro, pe cursa București – Timișoara.

One Comment
  1. […] prima jumătate a lui 2017, Local Escapes înregistra peste 1.000 de rezervări la 160 de […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *