Companii

Workspace Studio, afaceri de 8,5 mil. euro în primele 6 luni ale anului

Reading Time: 4 minute

Grupul Workspace Studio, specializat în design și amenajări de birouri și Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România, a înregistrat în primele 6 luni o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro.

Mobilierul ergonomic și de calitate, flexibilizarea spațiului prin soluții de partiționare cu izolare fonică, designul human-centric și sustenabilitatea mobilierului de birou și a materialelor utilizate sunt principalele caracteristici ale proiectelor realizate în prima jumătate a anului.

Specializat în design și amenajări de birouri de înaltă calitate și ergonomie, cu accent pe sustenabilitate și grijă față de mediu, WorkSpace Studio a luat inițiativa de a distribui doar producători care au certificări legate de sustenabilitate, de la ISO, la FSC, la folosirea unor materii prime certificate. Pe zona de soluții acustice Workspace Studio integrează în proiecte și propune clienților exclusiv soluții construite din materiale reciclate, biodegradabile, sau parte dintr-un sistem cu economie circulară.

„O dimensiune importantă a sustenabilității în design derivă din caracterul multifuncțional. Să folosești o piesă pentru mai multe scopuri – asta înseamnă o gestionare mai prudentă a resurselor, costuri mai mici per total, eficientizarea spațiului, și în același timp stimulează creativitatea. Spre exemplu, în domeniul soluțiilor acustice, majoritatea ideilor propuse în proiectele Workspace Studio îndeplinesc simultan rolul de a reduce zgomotul ambiental și acționează ca elemente decorative sau sisteme de compartimentare a spațiului. Astfel, spațiul nu se aglomerează cu o varietate de produs, ci se folosește o singură piesă pentru mai mult scopuri – corpuri de iluminat din materiale cu rol acustic, pereți de separare din materiale acustice.”

Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio

Valoarea medie a proiectelor de amenajare este de 300.000 de euro

În prima jumătate a anului, orientarea către creșterea nivelului de calitate, ergonomie, design și multifuncționalitate a pieselor de mobilier s-a menținut, însă suprafețele închiriate au avut o tendință de contracție cu 15-20%. Astfel, valoarea medie a proiectelor de amenajare a fost de 300.000 de euro, cu o investiție medie de 500 – 1.000 euro/mp.

Se simte o presiune pe cost generată de inflație, posibila recesiune preconizata de mai multe companii, războiul din Ucraina, incertitudine economică globală și cea privind viitorul muncii hibride. În 2022 s-au cheltuit bugete păstrate din 2020-2021, anul acesta însă bugetele prevăzute au avut mai multe restrângeri. Corelat cu o ușoară restrângere a spațiilor, presiunea pe creativitate este tot mai ridicată și e nevoie de un mix foarte inteligent de design, soluții și produse care să creeze un birou remarcabil„, explică Horațiu Didea.

Bugetul mediu alocat, ce ia în calcul stația de lucru individuală și cota aferentă din spațiile comune, se menține în jurul a 2000 euro/post de lucru. Integrarea unor soluții și piese de mobilier cu ergonomie și design superioare, alături de o amenajare centrată pe individ și care să răspundă nevoilor actuale ale biroului modern rămân un obiectiv important în fiecare proiect.

Sustenabilitatea câștigă teren

Orientarea către soluții sustenabile este o tendință expresă în proiectele actuale de amenajare de birou, mai ales în contextul directivelor europene privind raportarea corporativă de sustenabilitate (CSRD), care impun companiilor ce își desfășoară activitatea în Uniunea Europeană (UE) să facă publice informații și date referitoare la aspecte legate de mediu, social și guvernanță.

Astfel, în 3 din 10 proiecte de amenajare realizate de Workspace Studio în prima jumătate de an sustenabilitatea este o cerință -cheie în caietele de sarcini.

Componenta de sustenabilitate a depășit faza opțională, a devenit esențială, organizațiile se pregătesc deja de implementarea directivelor ce urmează să fie transpuse în lege. Însă e important ca ideea de sustenabilitate să fie privită din mai multe perspective, nu doar a materialelor folosite, ci și a durabilității fizice și morale, în sensul de a utiliza piese cu garanție extinsă, care nu se demodează, create pentru termen lung„, spune Horațiu Didea.

Mobilierul Herman Miller și canapelele și fotoliile NaughtOne, cu garanție 12, respectiv 10 ani, partițiile demontabile Maars, alături de piesele de mobilier de la Knoll, canapele, fotolii, mese folosite pentru zonele de lounge și relaxare, și soluțiile acustice din materiale 100% reciclate sunt cele mai populare alegeri ale companiilor în proiectele cu componentă de sustenabilitate.

Workspace Studio este distribuitor de mobilier de birou și produse arhitecturale de înaltă calitate și ergonomie și Certified Dealer unic al MillerKnoll în România. Soluțiile de amenajări interioare turn-key propuse de Workspace Studio sunt personalizate și integrate, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate și design centrat pe oameni și activitățile și interacțiunile acestora. Din grupul Workspace Studio fac parte companiile Workspace Studio și Allspace Interiors, specializate în soluții ergonomice de amenajare turn key a birourilor.

Gabriel Barliga

Recent Posts

Visa lansează noi produse adaptate erei digitale

Comportamentul de plată s-a schimbat în ultimii cinci ani mai mult decât în ultima jumătate de secol. Consumatorii au evoluat,…

3 ore ago

Vodafone va implementa noul sistem de tarifare al mașinilor ce circulă pe drumurile României

Vodafone a fost singura companie care a depus o ofertă pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă…

3 ore ago

Up România vine în sprijinul antreprenorilor din România: costuri zero pentru cardul Up Dejun și proces de onboarding 100% digitalizat

Up România, lider în beneficii extrasalariale pentru angajați, își consolidează astfel angajamentul față de antreprenorii din România prin lansarea unui…

7 ore ago

Theo Rose devine primul ambasador Notino în România

Notino, lider în industria de beauty și wellness din Europa, anunță colaborarea cu Theo Rose ca prim ambasador al brandului…

7 ore ago

Cafeneaua Veche 9 câștigă premiul pentru design interior în cadrul unei competiții europene

Cafeneaua Veche 9, situată în Centrul Vechi al Bucureștiului, într-o clădire istorică, atestată în 1812, câștigă premiul pentru design interior…

8 ore ago

Kaufland devine prima companie din România parte din rețeaua globală The Valuable 500

Kaufland devine prima companie din România parte din rețeaua globală The Valuable 500 și marchează Luna Europeană a Diversității printr-o…

11 ore ago