Stiri

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate după ce un elicopter a aterizat forțat în centrul Capitalei. Video

15 iul. 2021 < 1 min

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate după ce un elicopter a aterizat forțat în centrul Capitalei. Video

Reading Time: < 1 minut

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate urmare a incidentului din această dimineață când un elicopter a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle. Este vorba de un elicopter care aparține Armatei americane de tip Black Hawk și care a pierdut din altitudine în timp ce survola cerul Bucureștiului.

Momentul în care elicopterul aterizează forțat a fost surprins de oamenii care se aflau în clădirile din jur.

Ordinul de anulare al evenimentelor aviatice din date de 20 iulie, a fost dat de generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației.

Ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor

Avionul militar care a aterizat forțat va fi luat pe un trailer și va fi dus la Baza Mihai Kogălniceanu, unde va fi expertizat, potrivit Mediafax.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe și președintele Klaus Iohannis.

Totodată, și Ambasada SUA a transmis că lucrează cu autoritățile române pentru rezolvarea situației.

“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: