fbpx
Lifestyle Stiri

Colecție de exponate românești la Dino Parc1 min

06/12/2016 < 1 min read

Colecție de exponate românești la Dino Parc1 min

Reading Time: < 1 minut

Dino Parc Râșnov a lansat ”DinRo Expo”, o colecție științifică de exponate 100% românești,

Expoziția cuprinde roci impresionante (Dacit, o rocă vulcanică unică al cărui nume provine de la denumirea fostei provincii Dacia) fosile unicat (oasele celui mai mare animal zburător din lume – Hatzegopteryx thambema – denumit astfel după regiunea Hațeg în care a fost descoperit), ouă reale de dinozaur vechi de 65 de milioane de ani și multe alte exponate descoperite pe teritoriul României (cum este și cazul scheletului aproape complet de mastodont descoperit la Racoșul de Sus) și poate fi vizitată până în data de 18 decembrie.

Galerie Foto

Expoziția a fost realizată în parteneriat cu Universitatea București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc și Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 50 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventură, labirint laser, expoziții unicat și multe alte zone interactive.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *