CSR Stiri

Zonă de colectare deșeuri electronice în magazinele Digi

27 ian. 2021 < 1 min

Zonă de colectare deșeuri electronice în magazinele Digi

Reading Time: < 1 minut

Grupul Digi lansează un nou proiect, Digi CoRRRner: spațiul special amenajat din magazinele Digi pentru colectarea de deșeuri electronice, baterii și acumulatori.

În aproximativ 25% din punctele de prezență Digi au fost amenajate spații special prevăzute pentru colectarea deșeurilor de aceste tipuri, iar proiectul se va extinde, pe parcursul anului, în cele 450 de magazine și în sediile regionale.

Proiectul contituie o modalitate de a transmite un exemplu de comportament responsabil către angajați și clienți și de a veni în sprijinul lor cu un sistem de colectare a echipamentelor de care s-au folosit inclusiv în cadrul relației contractuale cu Digi (de exemplu: telefoane mobile, telefoane fixe, router-e, baterii și acumulatori etc.).

Într-o primă etapă, „Colțul reciclării” va exista în peste 100 de puncte de vânzare (aproximativ 25% din totalul acestora) din județele în care compania are cea mai mare prezență și unde partenerul care asigură colectarea, Environ, deține capacitățile necesare pentru preluarea DBA și DEEE: București, Bihor, Cluj, Timiș, Brașov, Constanța, Iași, Dolj. De asemenea, puncte de colectare au fost amenajate și în sediile principale din București.

La nivelul Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Eurostat, cea mai ridicată rată de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili s-a înregistrat în Croația (96%). Chiar dacă se situează peste media Europeană, România înregistrează o rată de colectare DBA de aprox. 49%. Obiectivul Grupului Digi este acela de a contribui prin rețeaua sa de magazine la îmbunătățirea colectării, mai ales pentru clienții săi și propriii angajați, punând în practică prevederile legale referitoare la colectarea, tratarea și eliminarea în condiții de protecție a mediului pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rezultate din operațiunile sale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: