Stiri Tech

Zoom achiziționează un startup german pentru a aduce traducerea în timp real în conferințe

30 iun. 2021 < 1 min

Zoom achiziționează un startup german pentru a aduce traducerea în timp real în conferințe

Reading Time: < 1 minut

Zoom, aplicația cu cea mai mare creștere a folosirii de la începutul pandemiei se extinde. Zoom a anunțat intenția de a cumpăra startupul german Kites pentru a aduce traducere în timp real ajutată de inteligența artificială pe platforma sa.

Companiile nu au anunțat și prețul de achiziție, dar compania germană Kites vine cu o echipă de cercetători pregătită să îmbunătățească sistemele de machine-learning pentru a avea parte de traduceri în timp real, în conferințele Zoom. Cercetătorii vor lucra împreună cu cei de la Zoom pentru a dezvolta această capacitate.

Modalitatea achiziției pare să fie mai mult o ofertă de angajare, atât compania germană, cât și angajații vor deveni parte a Zoom, dar vor continua să lucreze din Germania. Acolo va fi construit și un centru de cercetare și dezvoltare care va avea și noi angajați.

Kites este o companie germană care a fost creată în 2015, de către doi cercetători care au învățat la Institutul de tehnologie Karlsruhe și Carnegie Mellon, cu scopul de a lucra la traduceri asistate de inteligența artificială.

Kites nu avea și o ofertă comercială, dar compania lucra cu instituții guvernamentale și academice pentru a furniza servicii de traducere în timp real prin inteligența artificială.

Servicii similare mai sunt dezvoltate și de Google și Microsoft.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: