Un calif la mall

Un calif la mall

A cucerit Bucureștiul prin restaurantele Calif, a schimbat regulile pe zona mâncării sănătoase prin conceptul Condimental, iar acum se extinde în București și în țară prin locații deschise în mall-uri. Radu Tănase, cofondator Calif, spune că mai are și alte surprize în meniu. Când stai de vorbă cu Radu Tănase, este imposibil să nu te molipsești de entuziasmul și optimismul

Simplitate de 3 stele Michelin

Simplitate de 3 stele Michelin

La recomandarea Nespresso, Chef Shuzo Kishida ne-a primit în restaurantul său din Tokyo, Quintessence, deținător a 3 stele Michelin, în timpul pregătirilor pentru cină. Era după-amiază, iar în restaurant se făceau toate pregătirile pentru cină. Chelnerii aranjau mesele, cu o atenție obsesivă la detalii: de la așezarea farfuriilor și a tacâmurilor la centimetru, până la scaune și poziția lor față

Orotoro deschide primul restaurant stradal

Orotoro deschide primul restaurant stradal

Lanțul de restaurante specializat în burgeri, Orotoro, iese din mall-uri cu primul restaurant de sine stătător pe care-l deschide în zona Piața Romană. ”Ne propunem să fim prezenți și cu spații stradale, cu trafic intens”, declară Georgios Malideros, proprietarul restaurantelor Orotoro. Pentru a marca momentul deschiderii, agenția de comunicare Rusu + Borțun a creat un produs special, o combinație între

Când mănâncă românii sandvișuri?

Când mănâncă românii sandvișuri?

Ciorbă sau sandviș? Poate nu este un obicei zilnic, dar tot mai mulți români aleg un sandviș, iar lanțul de restaurante Subway plănuiește ca până la sfârșitul anului să ajungă la 40 de unități în România. “Sunt țări în care la prânz se obișnuiește să se manânce sandvișuri, dar românul vrea să mănânce o ciorbă. Și atunci, când mănâncă românii

OMV și chef Samuel le Torriellec schimbă meniul to-go

OMV și chef Samuel le Torriellec schimbă meniul to-go

Mâncarea proaspăt preparată, chiar și atunci când ești pe fugă? Da, la OMV! “Am găsit în OMV un partener de încredere. Trăim într-un ritm din ce în ce mai alert, și nu de multe ori, lăsăm mâncarea pe mai târziu sau mâncăm ce avem la îndemână. Ritmul pe repede înainte care ne descrie viața nu trebuie să se reflecte și

Preparatele lui chef Hadad, într-un nou restaurant

Preparatele lui chef Hadad, într-un nou restaurant

Chef Joseph Hadad îi surprinde pe gurmanzii bucureșteni cu un nou restaurant. Acesta a inaugurat braseria Caju, un local  casual, cu preparate la prețuri accesbile, care se adresează unor paliere variate de clienți. Caju este locul unde chef Hadad si-a propus să aducă la masă gusturile din copilăria sa, cu puternice influențe nord africane.  Acesta a lucrat la meniul Caju timp

Deliciu japonez in centrul capitalei

Deliciu japonez in centrul capitalei

Capitala noastra a devenit in ultimii ani un mix de traditii culinare din toata lumea. Bucurestenii devin pretentiosi si isi doresc in fiecare an, din ce in ce mai mult, sa testeze bucatarii din afara. Incurajati de magazine, obiceiurile romanilor s-au schimbat, iar acum ei cumpara produse alimentare tot mai sofisticate. Mancarea asiatica, orientala este in topul preferintelor exotice ale

London Bus, un business pe roti

London Bus, un business pe roti

Cand spui “autobuz”, cu siguranta nu te gandesti la distractie, nunti, teatru sau restaurant. O idee nonconformista incepe sa prinda contur, atat in Bucuresti, cat si in tara. Tot mai multi romani, indiferent de varsta, aleg sa isi petreaca timpul intr-un mod iesit din comun, care le permite sa isi duca la indeplinire ideile creative.  Pe langa experienta specifica oferita

Un maramuresean cu chef de bucatareala

Un maramuresean cu chef de bucatareala

Se poate manca la Bucuresti mai bine ca la Paris si intr-o “cantina” mai bine ca intr-un restaurant fin? Un maramuresean scolit la Paris in ale gastronomiei ne-a dovedit ca da. Cand vorbeste despre Maramures, lui Nicolai Tand i se lumineaza fata. Arata pe telefon fotografiile casei din Rozavlea si descrie un peisaj in care copiii alearga in curtea ce