CSR Stiri

10.000 de români au Dăruit Lumină

28 dec. 2016 < 1 min

10.000 de români au Dăruit Lumină

Reading Time: < 1 minut

Mai bine de 10.000 de români au dăruit 100.000 de kWh de electricitate sau de gaze naturale cu ocazia celei de-a treia ediţii a campaniei „Dăruiește Lumina”, derulată de E.ON România în perioada 19 – 27 decembrie. 

Timp de nouă zile, românii au dăruit lumina prin intermediul unui mecanism simplu: s-au autentificat pe siteul www.daruiestelumina.ro cu contul de Facebook şi au selectat instituţia căreia i-au acordat votul prin intermediul unui Like, fiecare apreciere acordată fiind transformată automat în 10 kWh. Beneficiarii au fost grupați în patru categorii, iar kilowații au mers către aceștia cu fiecare Like primit din partea vizitatorilor pe website. Toți cei care au dat Like au avut posibilitatea de a-și îndemna prietenii de pe Facebook să doneze și ei kilowați instituției sociale care le-a atras atenția cel mai mult. Numărul total al instituțiilor beneficiare – școli şi licee, cămine, centre de bătrâni și spitale – a fost de 16, acestea fiind localizate în 11 judeţe din jumătatea de Nord a ţării.

Cum cantitatea de energie disponibilă iniţial a fost de 200.000 de kWh, organizatorii campaniei au decis să dubleze donaţiile către instituţiile beneficire. De exemplu, dacă una dintre instituţii a fost aleasă de 1.000 de români, primind astfel 10.000 de kWh, contribuţia finală din partea E.ON Energie România va fi de 20.000 kWh. Toţi cei 200.000 kWh sunt donaţi de E.ON Energie România, kilowaţii respectivi urmând să fie scăzuţi din factura de energie electrică sau gaze naturale a beneficiarilor. 

Mesajele campaniei au fost distribuite în social media de bloggeri cunoscuţi şi persoane publice, vedete şi activişti. Printre ei se numără Vlad Petreanu, Moise Guran, Lucian Mîndruţă, Victor Kapra, Teo Trandafir sau Adrian Hădean. 

Foto: © Darren Green, Dreamstime

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: