Antreprenori by eMAG Stiri

Bittnet, creștere cu 21% a veniturilor

mai 18, 2020 2 min

Bittnet, creștere cu 21% a veniturilor

Reading Time: 2 minute

Bittnet a raportat venituri consolidate de 19,3 milioane de lei la finalul lunii martie 2020, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Bittnet, un grup de companii cu activități în educație și integrare soluții IT, listat pe piața AeRO a BVB a înregistrat venituri de peste 19 milioane de lei în primul trimestru al anului 2020.

„Rezultatele pozitive au continuat în aprilie, când vânzările noastre au crescut cu 150% față de aprilie 2019, în timp ce, potrivit barometrului recent al SmartBill, IMM-urile locale au înregistrat o scădere medie de 19% a veniturilor în acea perioadă. Această evoluție se datorează în principal expertizei tehnice aprofundate a echipei noastre și a capacității de a reacționa rapid la mediul în schimbare – două valori care disting Grupul Bittnet pe piața IT locală”, a adăugat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a avut de departe cel mai bun T1 din istorie. Veniturile celor două organizații au crescut cu 112% față de veniturile înregistrate în ​​primul trimestru din 2019 și au ajuns la 2,2 milioane lei, în timp ce profitul operațional a crescut cu 0,7 milioane lei. Odată cu instaurarea stării de urgență la mijlocul lunii martie, toate cursurile livrate de Bittnet Training și Equatorial Gaming au fost migrate în format live-virtual. Acest lucru le-a oferit clienților grupului oportunitatea de a continua programele de training, în ciuda carantinei. Prin urmare, doar 10% din clase au fost amânate sau anulate în a doua jumătate a lunii martie.

În ceea ce privește divizia de Tehnologie, Dendrio și Elian au înregistrat o creștere a veniturilor cu 14%, ajungând la 17 milioane de lei. Profitul operațional al diviziei tehnologice a crescut cu 1,5 milioane lei față de primul trimestru al anului 2019. Prevăzând migrația în masă către modelul de lucru la distanță din România, Dendrio a lansat inițiativa #WorkfromHome, punând la dispoziția clienților și partenerilor grupului acces gratuit la platformele Microsoft și Cisco alături de expertiza tehnică a inginerilor Bittnet Group. Peste 40 de companii au apelat la această ofertă în perioada martie – aprilie. Adoptarea la noul model de lucru a continuat și în aprilie, când Dendrio, divizia de integrare IT&C a Bittnet Group, a intrat pe piața de e-commerce prin lansarea unui magazin online de soluții  IT&C – Dendrio Shop.

Pentru 2020, Grupul urmărește venituri de 125 milioane lei și un profit net de 2,5 milioane lei. În primul trimestru din 2020, Grupul a asigurat și semnat contracte în valoare totală de 30 milioane lei. Istoric, primul trimestru al anului a fost întotdeauna cea mai slabă perioadă pentru grup. În ultimii ani, primul trimestru a contribuit cu numai 15% la totalul veniturilor consolidate generate într-un an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: