BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

10% dintre turiști și-au anulat vacanțele în Deltă

30 apr. 2020 2 min

10% dintre turiști și-au anulat vacanțele în Deltă

Reading Time: 2 minute

Hotelurile și pensiunile din Deltă ar fi fost pline în prima zi din luna mai, însă actuala stare de urgență le-a dat turiștilor planurile peste cap. Cu toate acestea doar 10% dintre ei renunță la vacanță, iar marea majoritate a lor le reprogramează pentru a doua jumătate a anului.

Marea majoritate a turiștilor care au rezervat minivacanțe în Delltă de 1 mai au preferat să le reprogrameze, în general după 1 iunie și mai puțin de 10% dintre ei și-au anulat sejururile, după cum arată un studio realizat de Green Village, un resort din Sfântu Gheorghe deținut de omul de afaceri Dragoș Anastasiu. Complexul ar fi avut toate cele 180 de locuri ocupate atât în perioada sărbătorilor pascale, cât și în minivacanța de la începutul lunii mai.

Unele dintre hotelurile și pensiunile din Deltă s-au închis în luna noiembrie, iar altele imediat după Revelion, dar aproape toate urmau să fie redeschise începând cu luna aprilie. Rezervările pentru Paște și 1 mai în Deltă au început de anul trecut din luna noiembrie.

„Peste 90% dintre turiștii care își rezervaseră vacanțe la Green Village de 1 mai, dar și de Paște, fie și le-au reprogramat pentru anul acesta sau anul viitor, fie un dorit vouchere de suma plătită, cu care să vină în Deltă în orice perioadă a anului doresc, în limita locurilor disponibile. Unii nu știu de acum când vor ajunge, dar vor să nu rateze vacanța în Deltă deși de aceeaau preferat vouchere”, spune Liliana Smira, director general Green Village, care adaugă că în restul pensiunilor și hotelurilor din Deltă majoritatea turiștilor au preferat să nu renunțe la vacanțe, ci doar să le amâne.  

Majoritatea celor care și-au reprogramat vacanțele vor să vină după 1 iunie, însă există și turiști care au cerut să li se dea camera în a doua jumătate a lunii mai. „Nu știm încă ce reglementări vor fi imediat după 15 mai legat de restaurant și de distanțarea socială”, a mai spus Liliana Smira. Indiferent de data în care s-au reprogramat vacanțele, dacă turiștii nu vor putea veni în Deltă din cauza unor eventuale restricții, sejururile vor putea fi din nou amânate.

Foto: © Calin Stan | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: