Companii Stiri

Crestere de 25% in 2015 pentru Sameday Courier

8 feb. 2016 3 min

Crestere de 25% in 2015 pentru Sameday Courier

Reading Time: 3 minute

Sameday Courier a anuntat o crestere majora a veniturilor realizate in 2015. Astfel, veniturile inregistrate de Delivery Solutions SA, compania care opereaza brandul Sameday Courier, au fost mai mari cu peste 25% fata cele din anul precedent, ajungand la 8,60 milioane lei (in comparatie cu cele 6,88 milioane lei contabilizate in 2014).

Lucian Baltaru
Lucian Baltaru

„Este o crestere sanatoasa, asezata pe mai multi piloni. Unul dintre ei este cresterea generala a pietei de curierat, dublata de o reasezare a acestei industrii dupa disparitia sau evolutiile unor jucatori. Evolutia Sameday Courier reprezinta o crestere peste media pietei”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier.

Rata de profit realizata de companie in anul 2015 a fost de 5,5%, dupa ce profitul brut a ajuns la 460 de mii de lei anul trecut.  Cresterea profitului s-a produs in conditiile in care compania a realizat investitii operationale importante. Ca urmare a acestor investitii, s-a inregistrat o crestere semnificativa a activelor imobilizate, care au trecut de la 192 de mii lei in 2014 la 423 de mii lei in 2015. De asemenea, capitalurile proprii au crescut cu un procent de peste 4%, ajungand la o valoare de 580 de mii de lei.

„Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei si un profit brut de 1,6 milioane lei in urma investitiilor facute in anul 2015. Astfel, estimam ca Sameday Courier va atinge o rata de profit de 14,5% in 2016, in conditiile in care rata de profit normalizata pentru anul 2015 a fost de 8,2%”, a spus Lucian Baltaru, General Performance Manager.

Potrivit managementului executiv al companiei, la Sameday Courier vor continua investitiile semnificative in tehnologie, pentru a sustine evolutia solida a business-ului. „Avem in vedere sa continuam extinderea operatiunilor pe platforma Lokko – unde am trecut de cifra de 50.000 de comenzi procesate, sa facem in permanenta up-grade-uri la sistemele software utilizate de noi, dar si investitii pe zona de hardware, acestea constand in palm-uri si imprimante mobile, proiect demarat anul trecut”, a mai afirmat Baltaru.

In prezent, capitalizarea bursiera a Delivery Solutions SA este de 7,6 milioane lei, pretul pe actiune fiind de 7,6 lei. Volumul tranzactiilor realizate cu actiuni Sameday Courier pana in acest moment este de 1,12 milioane lei, cu o medie zilnica de 7.900 lei. Free-float-ul (cota din capital disponibila spre tranzactionare in mod public, in cadrul unei burse de valori) a depasit 12 procente.

Octavian Badescu
Octavian Badescu

„Rezultatele sunt multumitoare, tinand cont ca am investit peste asteptari, in principal a trebuit sa ne amenajam un nou sediu capabil sa faca fata in mod optim volumelor in crestere. La fel ca anul trecut, intentionam si in acest an sa propunem actionarilor un randament al dividendului net distribuit sensibil superior randamentului net al depozitelor bancare. Piata de curierat creste, impulsionata de dezvoltarea comertului on-line, iar Sameday Courier are deja o traditie in acest domeniu. Sunt insa si provocari ce tin de gestionarea cresterii si de evolutiile competitionale curente. Ne intereseaza cresterea, insa, daca nu intervin oportunitati exceptionale, obiectivele anului 2016 sunt in principal legate de calitatea serviciilor si de profitabilitate”, a mai precizat Octavian Badescu, fondator si actionar majoritar al companiei.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: