Finanțe

Isarescu: Bancile sa lase nasul mai jos

9 feb. 2016 < 1 min

Isarescu: Bancile sa lase nasul mai jos

Reading Time: < 1 minut

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, indeamna bancile sa lase nasul mai jos si sa explice clientilor cum functioneaza sistemul bancar.

“Bancile comerciale trebuie sa se apropie mai mult de clienti, sa lase nasul mai jos, sa nu mai aiba atata aroganta, sa explice mai mult cum lucreaza sistemul bancar”, a spus Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei.

Guvernatorul BNR a aratat ca atunci cand reprezentantii bancii centrale fac declaratii referitoare la modul cum functioneaza sistemul bancar, acestea sunt interpretate ca fiind in favoarea bancilor. “De cate ori explicam noi, aparem ca suntem aparatorii lor. E treaba lor, sunt o industrie care s-a dezvoltat, sunt 40 de banci. Sa mai coboare nasul la nivelul clientului, sa se apropie de client”, a spus Isarescu, raspunzand unei intrebari referitoare la modul cum functioneaza piata valutara din Romania. Guvernatorul a aratat ca piata valutara s-a adancit si s-a maturizat. “Putem sa evaluam volumul de tranzactii. Inainte, cu 5 milioane de euro, puteai sa misti cursul in Romania si cu 2-3 bani, acum trebuie ceva de ordinul a cateva sute (ne milioane de euro n.r.). Asta inseamna o adancime a pietii. Si o maturizare in sensul ca operatiunile au devenit mai complexe”, a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR facuse anterior referire la relatia dintre banci si clienti. “Te duceai la banci – de ce nu mai dati credite la intreprinderi? Spuneau: sunt subcapitalizate, au pierderi, nu sunt bine conduse. Te duceai la intreprinderi – de ce nu luati credite? Pai, bancherii ne sugruma, ne chinuiesc… Aceasta chestiune a indepartarii bancii de client si a clientului de banca este un lucru negativ”, a spus Isarescu.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: