Tech

Primul laptop pe platformă Google, exclusiv la Orange

10 feb. 2016 2 min

Primul laptop pe platformă Google, exclusiv la Orange

Reading Time: 2 minute

Primul model de laptop cu sistem de operare Chrome OS, dezvoltat de Google, este de azi disponibil în România, temporar în exclusivitate la Orange.

HP  Chromebook HP_Chromebook

HP Chromebook vine cu un design subțire, ecran HD de 11,6 inci, o greutate de 1,28 kg, procesor Intel, baterie cu autonomie de până la 8 ore și cu o soluție antivirus inclusă.

Laptopul poate fi achiziţionat la preţul de 99 de euro, împreună cu abonamentul Orange Net 24 pe 2 ani. Abonamentul oferă 16 GB trafic de internet/lună, acces la viteze 4G+ de până la 300 Mbps pentru download în aria de acoperire, trafic de internet nelimitat în timpul nopţii prin Happy Night, 25 GB spaţiu de stocare în Orange Cloud, Orange Antivirus, precum şi trafic nelimitat pentru a urmări filmele, serialele, emisiunile şi canalele TV preferate prin Orange TV Go. Clienţii care aleg abonamentul Orange Net 24 pe 2 ani împreună cu HP Chromebook primesc gratuit orice modem din oferta Orange.

Accesul la Chromebook se realizează prin contul de Gmail. Documentele și aplicațiile sunt salvate automat în cloud-ul Google Drive de fiecare dată când computerul este conectat la internet și pot fi accesate de pe orice alt laptop Chromebook, alt computer care folosește browser-ul Google Chrome sau de pe smartphone-uri și tablete. Clienţii primesc 100 GB spaţiu de stocare în Google Drive, valabil timp de 2 ani, având posibilitatea de a cumpăra spaţiu suplimentar.

În același timp, aplicații precum Gmail Offline sau Google Docs permit salvarea locală a documentelor în lucru atunci când laptopul este folosit în modul offline, urmând ca la prima conectare acestea să se salveze automat în cloud.

HP Chromebook vine cu cele mai populare aplicaţii Google preinstalate, iar utilizatorii pot găsi şi mai multe aplicaţii în Chrome Web Store.

 

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: