Antreprenori by eMAG Stiri

15 startup-uri se pregatesc pentru piata globala

4 feb. 2016 4 min

15 startup-uri se pregatesc pentru piata globala

Reading Time: 4 minute

Wearables, dispozitive de navigare pentru nevazatori si sistemele de management inteligent al huburilor de 3D printing sunt câteva dintre solutiile inovatoare pe care le propun cei 18 antreprenori selectati sa faca parte din Programul RICAP.

Apelul pentru inscrierea in program a adunat 98 de aplicatii de la antreprenori din toata tara.

15 antreprenori au fost selectati sa faca parte din programul RICAP Academy, iar 3 companii inovatoare au fost admise in programul de accelerare, RICAP Accelerator.

Catwalk15, PARKING+PLUS si Snapit! sunt companiile care intra in programul de accelerare

Companiile din RICAP Accelerator beneficiaza de un program intens de coaching si consultanta one- on-one pe zona de dezvoltare strategica si atragere de investitii, servicii specializate de suport: juridice, financiare, proprietate intelectuala si marketing, investitii directe, spatiu de lucru in Bucuresti, doua vizite de business in Statele Unite pentru conexiuni strategice si pitching si, la finalul programului, un eveniment de pitching in care vor fi invitati investitori si VC.

Catwalk15 este o aplicatie de mobil care ajuta utilizatorii sa ceara si sa ofere sfaturi in materie de fashion, in timp real. Tot ce trebuie sa faci e sa incarci o poza a tinutei folosind telefonul mobil si sa pui o intrebare de stil. Apoi prietenii, fashion advisers si alti membri ai comunitatii te ajuta cu sfaturi si sugestii, iar tu primesti rezultatele instant.

PARKING+PLUS este o companie de tehnologie care furnizeaza solutii mobile pentru parcari inteligente. Prin intermediul solutiilor noastre, problemele actuale devin oportunitati viitoare, atât pentru soferi, cât si pentru proprietari de parcari, societati de administrare acces si municipalitati.

Snapit! este o camera de 1cm x 1cm x 6cm care poate fi atasata pe orice tip de ochelari. Dispozitivul are un singur buton capacitiv, acesta declansând captura foto/video si este conectat cu ajutorul Bluetooth/Wifi la smartphone-ul tau.

Dintre mentorii care fac parte din program ii mentionam pe Sergiu Negut, Dan Mihaescu, Bogdan Iordache, Bogdan Oros, Voicu Oprean.

Cei 15 antreprenori selectati pentru RICAP Academy au dezvoltat tehnologii inovatoare in domenii precum ITC, cleantech, energy si medical.

ACCENT PRO se concentreaza pe dezvoltarea de noi tehnologii de raze X, pe proiectarea si construirea de prototipuri bazate pe tehnici mai avansate de raze X Imaging, cum ar fi: scanarea cu raze X pentru detectarea amenintarilor (explozivi, precursori de explozivi, arme, cutite, etc.), scanarea cu rezolutie inalta si cu raze X pentru detectarea defectelor in aplicatii industriale componente, in special pentru industria de automobile si sisteme portabile de scanare.

Augmented Space Agency exploreaza frontierile digitale, augmentând simturile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depasind astfel barierele dintre spatiul fizic si cel digital. Accentul principal este pus pe noile medii compuse din realitatea si virtualitatea augmentata si al tehnologiilor conexe.

Bluemind Software propune un produs care se adreseaza urmatoarele nevoie ale hub-urilor de imprimare 3D: respectarea termenelor limita, viziunea de ansamblu a procesului de fabricatie si intretinerea relatiilor bune cu clientii.

BiO Farming Manager este o aplicatie ce se adreseaza fermierilor ecologici si care agrega date publice utilizând Big Data si oferind consultanta, pas cu pas, asupra activitatilor si proceselor necesare, de la prospectarea initiala pâna la obtinerea profitului.

Drive Assist este o aplicatie mobila care are rolul de a avertiza conducatorul auto atât sonor, cât si vizual atunci când intâlneste un obstacol.

Extend Studio dezvolta o serie de produse software pentru web design vizual, produsele Extend Studio fiind utilizate de peste 250.000 de oameni din toata lumea. CloudPress este o platforma SaaS care ajuta designerii sa creeze in mod vizual situri WordPress complete si responsive si sa le publice cu un singur click pe serverul de web hosting pe care il prefera.

Father Equipment este un startup ce propune un produsul hardware si software care poate fi usor integrat in bastonul alb, realizând doua functii: dispozitiv de navigare urbana, folosind modele de vibratii si un buton de panica imbunatatit ce alerteaza o serie de prieteni care intra in aplicatie si pot vedea instant statusul fiecaruia (cine poate ajuta si cine nu).

Firevibes va schimba modul in care oamenii percep muzica si interactioneaza cu ea. Compania are in plan o serie de echipamente hi-end revolutionare, printre care o pereche de casti de referinta si un home audio center.

GameGif reprezinta un nou mod de a descoperi jocurile pe mobil, fiind primul magazin de jocuri de cu continut exclusiv video  –  o aplicatie cu ajutorul careia pasionatii de jocuri pot descoperi noi jocuri de mobil uitându-se la scurte secvente video din jocuri.

Kineto Tech Rehab (Jaboo) a dezvoltat un set de senzori destinat celor care practica Box, Mma si alte arte martiale, care accelereaza progresul si imbunatateste tehnica unui sportiv prin inregistrarea a peste 10 parametrii ca forta, viteza si traiectoria unei lovituri.

MagnaSCI – uRADMonitora reusit sa obtina recunoastere globala cu primul sau produs de succes, uRADMonitor, pus deja in productie. uRADMonitor este o retea globala de monitorizare a mediului, compusa din mai multe tipuri de dispozitive hardware capabile sa masoare poluanti fizici si chimici ai aerului. Dispozitivele sunt dotate cu conectivitate internet, pentru a sincroniza masuratorile cu serverul central.

WATT PREDICT dezvolta un software pentru estimarea precisa a cantitatii de energie produsa de parcurile fotovoltaice. Misiunea companiei este reducerea costurilor si, implicit, scaderea semnificativa a facturilor emise pentru instalatiile fotovoltaice prin furnizarea unui serviciu de prognoza cu o acuratete ridicata si accesibil din punct de vedere financiar.

SiNE – More than a smart homeeste o solutie premium de casa inteligenta cu un grad foarte ridicat de personalizare, o modularitate ridicata si cu posibilitatea sa functioneze cu orice echipament electric (intrerupatoare, dispozitive, becuri, usi de garaj, etc).

Symme3D este prima platforma multifunctionala pe sistem delta din România, dezvoltata in baza unui proiect original dezvoltat in house. Platforma multifunctionala poate fi folosita pentru 3D Printing, Laser Etching, CNC milling si, in curând PCB pick&place. Absolut toate aspectele de design, inginerie mecanica si electronica, precum si software sunt originale, dezvoltate de membrii ultra specializati ai echipei.

THE POLE SOCIETY propune aplicatia de advertising mobile to outdoor. Este prima solutie din lume care permite crearea unui poster si streaming-ul sau direct din smartphone sau tableta pe un ecran outdoor digital. Serviciul este disponibil in Romania, Irlanda si Brazilia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: