Companii Stiri

18.000 euro donați pentru prima bibliotecă de materiale

5 iul. 2017 < 1 min

18.000 euro donați pentru prima bibliotecă de materiale

Reading Time: < 1 minut

Crearea primei biblioteci de materiale din România și din Sud-Estul Europei a beneficiat de cea mai mare campanie de crowdfunding a unui start-up românesc. Un număr de 221 de susținători au donat 18.722 euro pentru realizarea acesteia. Biblioteca Mater reunește 10.000 de materiale și reprezintă un spațiu util pentru designeri, arhitecți, inventatori, ingineri, artiști, liceeni, elevi ai școlilor profesionale de profil și pentru studenții în domeniile creative.

În schimbul donațiilor susținătorii au primit diferite recompense, precum vederi semnate de echipa Mater, invitiații la petrecerea de lansare sau abonamente la biblioteca de materiale cu preț redus. Nouă susținători au ales pachetul de cofondator de 1000 euro prin care vor avea acces la toate datele privind planul business și vor putea contribui cu propria expertiză la dezvoltarea proiectului. În plus, se bucură de abonament pe viață, iar numele și poza lor vor fi afișate în lobby-ul bibliotecii.

„Suntem foarte mândri că suntem start-up-ul cu cea mai mare campanie de crowdfunding pe o platformă românească. Proiectul are astfel parte de cea mai importantă validare – din partea profesioniștilor în industrii creative, care vor fi și utilizatorii Mater”, declară Sabina Baciu, project manager Mater.

Spațiul bibliotecii se întinde pe 1000 m2 și va cuprinde biblioteca, o sală de evenimente și un spațiu de co-working dedicat comunităților creative, în mod special arhitecți și designeri. MATER

„Biblioteca va deveni un landmark în București și în regiune atât pentru profesioniști, cât și pentru mediul academic”, este de părere arhitectul Tamina Lolev, co-fondator, Mater.

Suma strânsă în campanie va fi folosită pentru realizarea celor 30 de module de expunere a materialelor din bibliotecă. Acestea vor consta în mii de mostre de materiale cu aplicații diverse: arhitectură, amenajare interioară, design de produs sau vestimentar, producție publicitară sau construcții.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: