Stiri Tech

2024 ar trebui să fie un an de inovație în zona de networking și upgrade al rețelelor wireless

9 feb. 2024 3 min

2024 ar trebui să fie un an de inovație în zona de networking și upgrade al rețelelor wireless

Reading Time: 3 minute

Zyxel Networks se așteaptă ca 2024 să fie un an de inovație pe zona de networking. De asemenea, ne așteptăm să fie un an în care clienții vor face investiții serioase (și, în multe cazuri, atât de necesare) pentru actualizarea tehnologiilor wireless.

Va fi anul în care adopția WiFi 7 se va concretiza, iar suplimentar ne așteptăm să vedem o absorbție mult mai mare a WiFi 6 și 6E. Există deja o serie de puncte de acces WiFi 7 pe piață (am fost printre primii care am lansat un astfel de produs), iar multe altele vor fi lansate pe parcursul anului.

WiFi 7 este semnificativ mai rapid și mai bun la furnizarea de conectivitate consistentă și fiabilă în medii dense. Pentru IMM-uri și birouri mai mici, WiFi 7 poate depăși bugetele unora, WiFi 6 sau 6E va fi o investiție mai accesibilă și la fel de bună. De asemenea, este demn de remarcat faptul că majoritatea dispozitivelor WiFi 6 / 6E și toate dispozitivele WiFi 7 vin cu protecție WPA3, care oferă o securitate îmbunătățită atât pentru infrastructură, cât și pentru dispozitivele care se conectează fără fir.

Multi-gig și securitate mai simplă

O altă tendință importantă va fi trecerea continuă la switch-uri multi-gigabit care au capacitatea de a furniza viteze de 2,5 Gbps, 5 Gbps și 10 Gbps dispozitivelor conectate. Vom adăuga la gama noastră multi-gig în 2024 și vom îmbunătăți capacitățile lor PoE. Dispozitivele care sunt acum implementate la marginea rețelei, cum ar fi punctele de acces WiFi 6 / 6E și WiFi 7, împreună cu dispozitive precum camerele de supraveghere IP de înaltă calitate cu capacitate pan-zoom-tilt (PZT), au nevoie de energie suplimentară pentru a funcționa. Aceasta înseamnă o creștere de la 15,4 W sau 30 W per port la 60 W per port pe un switch de rețea (PoE+ la PoE++).

Odată cu securitatea rețelei, tendința cheie va fi simplificată. În fiecare an, amenințările la adresa rețelelor se înmulțesc, iar acest lucru a făcut ca soluțiile de securitate digitală să devină din ce în ce mai complexe. Deși este absolut esențial, acest lucru poate fi deranjant, în special pentru întreprinderile mai mici, fără expertiză tehnică sau de securitate cibernetică.

De fapt, vedem două tendințe paralele aici: o dorință tot mai mare de a simplifica protejarea rețelei și o mai mare disponibilitate de a plasa administrarea și gestionarea securității în mâinile experților profesioniști.

Zyxel Networks a răspuns deja la ambele evoluții. Inițiativa noastră Connect and Protect oferă setări predefinite de securitate cibernetică pentru dispozitivele noastre, făcând implementarea mult mai accesibilă. Prin dezvoltarea continuă a managementului nostru cloud Nebula și a platformei noastre cloud de securitate cibernetică, oferim protecție suplimentară și proactivă împotriva tuturor tipurilor de amenințări. De exemplu, am introdus deja detectarea și răspunsul colaborativ (CDR). Această caracteristică verifică dispozitivele nesigure conectate prin WiFi și funcționează cu unul dintre firewall-urile Zyxel Networks pentru a le conține în conformitate cu condițiile prestabilite.

Lățime de bandă mai mare

În general, toate acestea vor fi o trecere la o lățime de bandă mai mare chiar în rețea; Dezvoltarea aplicațiilor, a conținutului și a serviciilor bazate pe cloud necesită acest lucru acum. În 2024, va fi timpul să aducem rețeaua la noi standarde de viteză.

Vom vedea, de asemenea, o mișcare continuă către monitorizarea și gestionarea de la distanță a rețelelor, extinzându-se la configurare și instalare. Departe de a fi o dezvoltare nouă, aceasta este o tendință în creștere care a fost determinată de ceva timp de acceptarea tot mai mare a serviciilor gestionate, de lipsa competențelor tehnice avansate și de dependența tot mai mare pe care toate organizațiile o au de sistemele IT, conectivitate și rețele.

Cu capacitățile sale îmbunătățite – funcțiile suplimentare de securitate și utilizarea AI și a învățării automate pentru a ajuta în special la găsirea și rezolvarea defecțiunilor – Nebula devine o soluție completă, completă, prin care întreaga rețea (sau mai multe rețele) poate fi monitorizată.

Aceasta este direcția pe termen lung pentru crearea de rețele. Dispozitivele vor fi instalate, configurate și gestionate de la distanță și va exista o colaborare și o partajare mult mai mare a funcționalității între switch-uri, puncte de acces wireless și dispozitive de securitate. În 2024, vom vedea rețelele progresând până la punctul în care reglarea performanței și securitatea cibernetică digitală sunt pe deplin integrate pe toate dispozitivele și totul este monitorizat și gestionat prin cloud

Zyxel Networks este un furnizor de top de soluții de rețea cloud securizate, bazate pe inteligență artificială, pentru IMM-uri și întreprinderi. Oferim conectivitate fără întreruperi și scalabilitate flexibilă prin intermediul serviciilor de abonament, toate acestea fiind susținute de o securitate robustă. Cu o reputație clădită pe zeci de ani de deblocare a potențialului și de ajutorare a oamenilor să se adapteze la locul de muncă în schimbare, Zyxel Networks a câștigat încrederea a peste 1 milion de companii de pe 150 de piețe.

Foto: Dall-E/OpenAI

Array

Articole pe aceeași temă: