CSR Stiri

36 de tineri artiști vor fi sprijiniți prin bursele Tinere Talente

21 feb. 2017 2 min

36 de tineri artiști vor fi sprijiniți prin bursele Tinere Talente

Reading Time: 2 minute

Fundația Principesa Margareta a României dă startul celei de-a 10-a ediții a programului național Tinere Talente, cu o nouă generație de bursieri muzicieni și artiști plastici. Programul Tinere Talente susține și promovează tineri artiști talentați din familii modeste, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea de a-și dezvolta potențialul. Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor artiști să îşi cumpere materiale şi instrumente, să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

Un număr de 36 de tineri artiști au fost selectați ca bursieri Tinere Talente în 2017, în urma unei selecții naționale care a avut loc în lunile decembrie și ianuarie, jurizarea fiind realizată de prestigioși oameni de artă și cultură. Tinerii au vârste cuprinse între 14 și 24 de ani și studiază la licee sau universități de arte plastice și muzică din Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Piatra Neamț , Oradea, Târgu- Mureș, Timişoara și Suceava. Aceștia vor avea un plan de dezvoltare artistică, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass cu artiști consacrați ai altor generații, în cadrul unei tabere de creație interdisciplinare, dar și oportunități de promovarea a operei lor prin evenimente organizate de Fundație si partenerii programului , precum și ca membri ai Orchestrei Fundaţiei Principesa Margareta a României.

De-a lungul timpului, programul a susținut peste 250 de tineri să își împlinească un viitor artistic,  asigurând valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială. În decursul a 9 ani, Fundația Principesa Margareta a României  a investit aproape 1.000.000 Eur în viitorul artistic al României, fonduri strânse în cadrul Concertului Regal caritabil organizat anual la Ateneul Român. În prezent, un număr important dintre bursierii susținuți de-a lungul timpului au o carieră de succes, ca soliști în orchestre naționale și de tineret, ori își expun și promovează operele într-un mediu de elită. Tinere Talente a fost recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, laureat la Gala Societății Civile în anii 2013 și 2015.

Juriul Tinere Talente 2017:

La secțiunea Muzică: Tiberiu Soare, Rafael Butaru, Teodor Ilincăi și Toma Popovici.

La secțiunea Arte plastice: Virgil Scripcariu, Carmen Apetrei, Lucian Butucariu, Ileana Dana Marinescu, Raluca Pantiș.

Parteneri Tinere Talente 2017:

Fundația Vodafone România, BRD-Groupe Societe Generale,  Kaufland România

Sponsori:

Dacia – Kultho – Deutek – Negro 2000 – Sofmedica – Damen Galați – Hotel Siqua – RR Media – Fundatia Policlinicilor Sociale Regina Maria – Residence Hotels – Dental Med – Star Storage

Instituții partenere:

UNMB, Filarmonica George Enescu, Teatrul Național București, Elite Art Gallery

Pentru a vedea Bursierii la categoria Muzică si Arte vizuale accesează www.tineretalente.org, www.fpmr.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: