Lifestyle Stiri

O nouă poveste în pași de dans la Opera Națională București

8 mart. 2017 2 min

O nouă poveste în pași de dans la Opera Națională București

Reading Time: 2 minute
Renato Zanella, coordonator artistic, Baletul Operei Naționale București

Primăvara sosește cu o veste bună pentru iubitorii de balet. Spectacolul manifest al lui Renato Zanella, coordonatorul Baletului Operei Naționale București, va avea premiera vineri. Este vorba despre Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev, un spectacol clasic, dar cu o abordare modernă, marca Zanella.

Coregraful de origine italiană semnează atât coregrafia, cât și regia acestui spectacol. Decorurile sunt create de către Alessandro Camera (Italia), costumele de către Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. În rolurile principale vor evolua prim-soliștii Ovidiu Matei Iancu și Cristina Dijmaru, la prima reprezentație, și Robert Enache și Mihaela Soare, la cea de a doua. Primele două reprezentații vor avea loc pe 10 și pe 12 martie, dar spectacolul se va afla în programul Operei Naționale București și în perioada următoare.

Renato Zanella provine chiar din Verona, orașul în care se desfășoară acțiunea din povestea Romeo și Julieta. Devine balerin la vârsta de 17 ani, iar 11 ani mai târziu, trece la coregrafie. După ce conduce baletele unora dintre cele mai importante Opere de Stat din Europa, acceptă provocarea de a prelua coordonarea artistică a Baletului Operei Naționale București.

Prin acest spectacol, coregraful dorește să prezinte publicului din România propria viziune artistică. De aceea, spectatorii ar trebui să se aștepte la o abordare atipică a acestui spectacol consacrat. Mai mult decât atât, amploarea sa îi permite lui Renato Zanella să interacțione cu o mare parte a echipei Operei Naționale București.

„Avantajul de a fi coregraf la Opera din București este acela că orchestra de aici este absolut genială. Îmi place foarte mult să utilizez orchestra. Am depășit acea fază a carierei mele în care preferam să lucrez pe muzică înregistrată. În plus, suntem o companie mare. În total, peste 100 de persoane. Asta îți oferă o mulțime de posibilități atunci când trebuie să te gândești la distribuție. Pentru Romeo, de pildă, am avut nenumărate variante de balerini. Acest spectacol mi-a dat șansa de a cunoaște întreaga companie și de a gândi ceva pentru fiecare membru al său”, spune Renato Zanella.

Acesta provoacă publicul din București la o incursiune în universul shakespearian și la descoperirea mesajului ascuns al poveștii de iubire ce s-a dovedit nemuritoare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: