Finanțe Stiri

5 avantaje ale asigurării de sănătate

3 mai 2017 2 min

5 avantaje ale asigurării de sănătate

Reading Time: 2 minute

Cum stai cu sănătatea? Dar cu sănătatea financiară? Din păcate, o problemă medicală serioasă are un impact financiar major și poate destabiliza bugetul familiei. Din fericire, există o soluție – asigurarea privată de sănătate.

Sănătatea costă și românii încep să conștientizeze că trebuie să se gândească din timp cum să își protejeze sănătatea și să prevină eventualele dezechilibre financiare care pot să apară în cazul unor probleme medicale. Din păcate, la creșterea interesului pentru asigurările private de sănătate au contribuit și problemele sistemului public de sănătate, care este în continuare subfinanțat, dar și dificultățile privind ac­cesarea serviciilor medicale din acest sistem. Iată cinci mo­tive pentru care să alegi o asigurare privată de sănătate.

1 Previne dezechilibrele financiare

Principalul avantaj al asi­gu­rărilor private de sănătate este cel al acoperirii riscurilor gene­rate de problemele de sănătate care pot apărea în viața oricui într-un moment neașteptat, care ar putea afecta serios finanțele proprii. O asigurare oferă protecție financiară, prevenind o situație de faliment personal al pacienților pe fondul costurilor ridicate ale serviciilor medicale. De aceea, la nivel mondial, asigurările de sănătate sunt instrumentul preferat, pentru că distribuie riscul financiar în timp.

2 Deductibilitate

Asigurarea privată de sănătate beneficiază de deductibilitatea fiscală de 400 euro/an/persoană aplicată atât polițelor individuale, cât și celor plătite de angajatori pentru angajații proprii. Cu alte cuvinte, sumele alocate unei asigurări private de sănătate în această limită sunt scutite de impozite. Practic, începând cu 1 ianuarie 2016 avem o deductibilitate fiscală cumulată de 800 de euro/an/persoană pentru primele de asigurare voluntară de sănătate (angajat plus angajator).

3 Accesibilitate

Asigurătorii au lansat deja servicii financiare care pot fi accesate foarte ușor, cu sisteme de decontare rapidă anterior apelării la servicii, utilizând cardurile bancare pe care se transmit rapid fondurile necesare. Gama serviciilor de sănătate poate acoperi inclusiv asigurarea costurilor spitalizării, a cheltuielilor majore în cazul detectării unor boli grave de tipul cancerului, dar nu numai – există asigurări care acoperă și costurile cazării unui însoțitor al bolnavului. Sunt asigurători care oferă posibilitatea tratării problemelor de sănătate atât în spitale de stat, cât și private, în țară dar și în străinătate.

4 Flexibilitate

Un alt avantaj este flexibilitatea pachetelor oferite de asi­gurători, viteza de reacție, de susținere a rezolvării problemei clientului în cel mai scurt timp fără implicații financiare pentru acesta, la o calitate garantată contractual. Asigurarea de sănătate include atât servicii medicale furnizate în regim ambulatoriu, cât și servicii de spitalizare și intervenții chirurgicale, servicii de diagnostic și tratament, servicii de ambulanță – toate aceste beneficii fiind incluse într-o singură poliță de asigurare.

5 Dezvoltarea sistemului de sănătate

Dezvoltarea pieței de de asi­gurări private de sănătate stimulează investițiile în sectorul de sănătate din România. Sumele investite de furnizorii privați în extinderea și modernizarea infrastructurii medicale contribuie la dezvoltarea calitativă a serviciilor și, totodată, la retenția în sistemul național a medicilor români. Cheltuielile acoperite de polița de sănătate vor fi suportate de asigurător, degrevând astfel sistemul național de asigurări de sănătate. Astfel, dezvolta­rea pieței de asigurări private de sănătate poate contribui în mod real la sustenabilitatea financiară a sistemului sanitar.

Articol publicat în Biz Asigurări

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: