BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

5 mai: Ziua Generozității

24 apr. 2020 2 min

5 mai: Ziua Generozității

Reading Time: 2 minute

România se alătură inițiativei globale GivingTuesday între 1 și 5 mai  printr-un festival al generozității – GivingTuesday Now la mare

GivingTuesday este o mișcare globală dedicată generozității care încurajează oamenii, organizațiile neguvernamentale, instituțiile și companiile să ajute la transformarea comunităților din care fac parte și a lumii. Deși GivingTuesday 2020 se întâmplă pe 1 decembrie, anul acesta generozitatea este mai importantă ca oricând, iar ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19, pe 5 mai, are loc o ediție specială, GivingTuesdayNow, în peste 65 de țări din întreaga lume.

”Pentru români, ziua de 5 mai nu are o semnificație deosebită, în schimb 1 mai este o dată simbolică, pe care foarte mulți dintre noi o sărbătoreau pe plajă. Anul acesta, suntem izolați la domiciliu și nu putem fugi la mare, așa că folosim această oportunitate pentru a le da o alternativă oamenilor de a vizita marea #stândacasă, fiind mai buni și mai generoși.” – László Bodor, Cofondator al Asociației Envision și inițiator al mișcării #givingtuesday în România.

Festivalul GivingTuesdayNow se va desfășura online, pe Facebook, între 1 și 5 mai, cu mesajul De 1 mai, hai la mare! La marea generozitate. Evenimentul va debuta vineri, 1 mai, cu un live de pe plajă și se va încheia pe 5 mai cu un concert online susținut de 6 artiștii din România: Dan Byron, Lucia, Teodora Moroșanu, solista de la Rockabella, Radu Osaciuc de la Dimitri`s Bats, Doru Pușcașu de la Om la Lună și Cătălin Milea.

Toți cei care doresc să ia parte la festival vor trebui să posteze pe wall-ul evenimentului care este gestul de generozitate pe care vor să-l facă în perioada 1-5 mai. De la o mică donație în bani către o cauză sau cumpărături pentru vecinul de la 4, până la o donație de sânge, o pagină de strângere de fonduri pe galantom.ro sau o acțiune de voluntariat în cartier. Cei care se alătură sunt încurajați să împărtășească cu poze și video scurte faptele lor de generozitate.

În plus, toate faptele bune vor fi ilustrate de artistul grafic Andrei Pacea, aka Născut de ziua mea, sub formă de bilet de acces și vor fi oferite simbolic participanților ca dovadă a implicării lor.

”Vrem ca prin ilustrarea gesturilor de bine să avem la finalul celor 5 zile o hartă a generozității. Un memento din această perioadă grea prin care trecem, dar și o dovadă că solidaritatea și bunătatea, împreună cu respectarea măsurilor de protecție sunt cele care ne vor scoate din această criză”, mai spune László Bodor.

Evenimentul este organizat de Asociația Envision, susținut de Overground România, Diud, Club Expirat și cântat de Radio Guerrilla.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: