CSR Stiri Tech

5 startup-uri au primit finanțare de 100.000 de euro la Innovators for Children

16 sept. 2020 2 min

5 startup-uri au primit finanțare de 100.000 de euro la Innovators for Children

Reading Time: 2 minute

In cadrul finalei Innovators for Children 2020, startup-urile KIDoc, Emoface, AutismON (Asociația Help Autism), Peditel și Brio au obtinut o finanțare totală de 100.000 de euro.

Mentorii din program care au asistat echipele și au desemnat câștigătorii au fost: Oana Craioveanu (Impact Hub Bucharest), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Sabina Antoci (Fundația Vodafone România), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia România), Adelina Dondorici (Parenting Ads) și Adina Crețu (Startarium).

Criteriile de selecție de care au ținut cont membrii juriului în desemnarea câștigătorilor au vizat impactul pe care îl poate avea soluția propusă, atractivitatea soluției pentru actorii implicați, fezabilitatea operațională și financiară, capacitatea echipei de a  îmbunătăți soluția și a o transforma în realitate, dar și elementul inovator adus de tehnologie.

Cine sunt castigatorii

Brio, marele câștigător – 30.000 de euro – este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare la Limba Română și Matematică, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Testat de peste 18.000 de elevi, Brio își propune să dezvolte un instrument de practică pentru elevii de clasele I-XII la Matematică, prin care aceștia vor testa, exersa și acumula acele cunoștințe pe care au nevoie să și le îmbunătățească.  

Peditel, locul 2 cu 20.000 de euro, este un serviciu de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telemedicină (aplicație mobilă, video call, chat, telefon). Prin finanțarea obținută, serviciul medical pediatric Peditel trece la nivelul următor și devine un hub medical integrat cu telemedicina. Astfel, noua tehnologie va permite ca peste 150.000 de copii, să aibă acces la asistență medicală pediatrică, non-stop, oriunde și oricând.

AutismON, proiectul Asociației Help Autism, al doilea câștigător al premiului de 20.000 de euro,  este primul centru online care acoperă nevoile copilului cu autism (evaluare, plan de intervenție, coordonare, terapie) și ale familiei sale (asistență, resurse și know-how) pe traseul către atingerea potențialului de dezvoltare. Platforma va reprezenta o imensă șansă și pentru familiile care locuiesc în orașe și sate unde nu există specialiști.

Emoface, premiul al treilea – 15.000 de euro, este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism. Aceasta se adresează specialiștilor independenți, organizațiilor și familiilor care lucrează și au în grijă copii cu autism.

KIDoc, premiul al treilea – 15.000 de euro, este o aplicație medicală profesională creată pentru părinții copiilor cu boli cronice. Aceasta le oferă asistență în timp real în administrarea medicamentelor pentru prevenirea oricăror greșeli, informații despre ultimele tratamente și soluții de medicină personalizată, precum și acces rapid la toate documentele medicale în format digital. Prima iterație a proiectului se va adresa copiilor cu epilepsie, în România fiind peste 40.000 de copii diagnosticați cu această boală.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: