Finanțe Stiri

Euroins in procedura de redresare financiara

15 oct. 2015 < 1 min

Euroins in procedura de redresare financiara

Reading Time: < 1 minut

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Euroins Romania, vizand restabilirea situatiei financiare a companiei, in termen de un an.

„Decizia ASF se bazeaza pe concluziile unui raport de control privind activitatea si managementul financiar al Euroins, care a scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut in vedere identificarea, pe baza situatiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de actionarii societatii pentru luna octombrie a acestui an, in contextul cerintelor suplimentare de lichiditate si de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II”, arata ASF, intr-un comunicat de presa.

In termen de 20 de zile de la data comunicarii deciziei, Consiliul de Administratie al Euroins este obligat sa transmita ASF planul de redresare, care sa includa atat o estimare a resurselor financiare cu care se intentioneaza corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cat si un program de stingere a datoriilor. De asemenea, compania va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul realizarii masurilor pe care societatea si le va asuma prin planul de redresare.

„Decizia ASF constituie o masura prudentiala adoptata in scopul redresarii financiare a societatii si al restabilirii indicatorilor prudentiali. Euroins are in continuare dreptul de a desfasura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate politele deja emise raman valabile pana la data expirarii”, mai arata ASF.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: