Stiri

5 tineri romani cu care ne mandrim

21 iul. 2016 < 1 min

5 tineri romani cu care ne mandrim

Reading Time: < 1 minut

Castigatoarea campionatelor internationale de la Bratislava si Praga, echipa nationala de dezbateri reprezinta Romania zilele acestea la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru elevi de la Stuttgart. Timp de 10 zile, cei 5 tineri intalnesc echipe din peste 56 de tari inscrise la editia din acest an a celui mai important turneu international de debate destinat liceenilor.
Selectati acum un an printr-o competitie la care au participat dezbateri din toata tara, Ioana Stanciu (Colegiul National ”Mihai Viteazul” din Ploiesti), Mara Croitoru (Colegiul National „Petru Rares” din Suceava), Alexandra Firescu (Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” din Caracal), Teodora Munteanu si Victor Ion (Colegiul National Bilingv ”George Cosbuc” din Bucuresti) – elevi in clasele a X-a respectiv a XI-a, s-au pregatit intens alaturi de antrenorii lor.
„Pregatirea a presupus mii de ore de training si zeci de dezbateri, participarea la numeroase campionate nationale si internationale si multa, multa lectura.”, a spus Serban Pitic, antrenor principal al lotului de debate al Romaniei. „Dincolo de multe tactici de argumentare si gandire critica, diferenta intr-un concurs de acest nivel o face adesea nivelul de cunostinte al membrilor echipei.”
Dintre performantele obtinute de echipa Romaniei 2016 se disting castigarea campionatelor de la Bratislava si calificarea in rundele finale la campionate similare de la Zagreb si Istanbul.
Inainte de WSDC, cei cinci membri ai echipei Romaniei au facut o „escala” la Praga unde au participat la turneul Prague Debate Spring 2016 pe care l-au si castigat dupa ce au invins echipele din Africa de Sud, Coreea, Argentina si Malaezia. Tinerii incep increzatori campionatul mondial de dezbateri ce are loc anul acesta la Stuttgart intre 19 si 29 iulie. Performanta lor poate fi urmarita live pe site-ul competitiei (http://www.wsdcgermany2016.com/) sau pe retelele de social media cu eticheta #teamromania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: