CSR Stiri

A inceput strangerea de fonduri Fiecare Copil in Gradinita

1 sept. 2015 2 min

A inceput strangerea de fonduri Fiecare Copil in Gradinita

Reading Time: 2 minute

In perioada 1 septembrie – 4 octombrie, Asociatia OvidiuRo si Carrefour deruleaza o campanie de strangere de fonduri pentru a sprijini copiii din medii defavorizate sa mearga zilnic la gradinita – primul pas catre scoala si catre un viitor mai bun prin educatie. Astfel, timp de o luna, clientii Carrefour pot alege sa doneze un leu la casa de marcat, in toate cele 28 de hipermarketuri din intreaga tara.

Actiunea face parte din campania de constientizare cu privire la importanta educatiei prescolare – Fara educatie, visurile dispar – desfasurata in acesta toamna de OvidiuRo si partenerii sai si are ca beneficiari copiii saraci din programul Fiecare Copil in Gradinita (FCG).

Elementul cheie al programului sunt tichetele sociale in valoare de 50 de lei pe luna, conditionate de prezenta, care ajuta parintii saraci sa le asigure copiilor gustarea zilnica. Dintre toti copiii care au beneficiat de program, 98% s-au inscris la scoala, iar 64% continua sa aiba prezenta buna si foarte buna. Astazi, programul este implementat in 43 de comunitati din 11 judete si sustine 2.400 de copii.

Conform unui raport al Bancii Mondiale, doua treimi din copiii vulnerabili de 3-5 ani din Romania nu sunt inscrisi la gradinita (comparativ, 77% dintre copiii din familii cu venituri medii frecventeaza gradinita). Prin urmare, acesti copii incep scoala fara abilitati de baza – de la abilitati sociale la simpla capacitate de a identifica forme, culori, numere, litere – ceea ce face aproape imposibil succesul scolar si duce inevitabil la abandon.

Carrefour Romania sustine proiectele OvidiuRo din anul 2006, iar din 2010 sprijina programul Fiecare Copil in Gradinita, oferind atat suport financiar cat si donatii in produse pentru diferite evenimente si Caravane Medicale. Din anul 2013, Fundatia Carrefour s-a alaturat si ea investitorilor majori ai programului FCG, printr-un grant de 168.000 de euro, reinnoit in 2014.

Programul Fiecare Copil in Gradinita a fost lansat de Asociatia OvidiuRo si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice in iulie 2010. De atunci 11.000 de copii din peste 43 de comunitati rurale si urbane mici au beneficiat de educatie prescolara si nutritie mai buna prin FCG.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: