MarComm Publicitate Stiri

Săptămâna aceasta începe Golden Drum

14 oct. 2019 2 min

Săptămâna aceasta începe Golden Drum

Reading Time: 2 minute

Sub sloganul “Creativity 4 Change”, cea de-a 26 ediție consecutivă a festivalului internațional de Creativitate Golden Drum își deschide porțile joi, 17 octombrie 2019. Câștigătorii competiției vor fi anunțați vineri, în cadrul Festivității de Premiere.

Creativitatea este piatra de temelie a evenimentului care încurajează gândirea inovatoare, industria creativă devenit mult mai mult decât generatoare de vânzări. Evenimentul acționează în vederea schimbării pozitive prin competiția și programul său de conferințe. Tema care va deschide seara festivalului este “reciclarea” prin Party with a purpose în Caffe Teater, în Piran.

Golden Drum reunește 21 de rețele diferite care au înscris lucrări, 208 agenții care au înscris campanii, 37,3% dintre înscrieri fiind din partea agențiilor independente. Din cele 26 de țări care s-au înscris în competiție, cea mai mare rată a înscrierilor a fost înregistrată în Cipru, cu 900% mai multe înscrieri ca în 2018. Cipru este urmată în top de Armenia cu o creștere de 300%, Letonia (+160%) și Turcia (+93,4%).

În competiția pentru Golden Dragon Award au intrat 112 agenții independente, pentru Young Drummers Competition, tineri creativi au înscris 267 de postere. H. Craft este secțiunea WHAT cu cele mai multe înscrieri, urmată de B. Print și A. Film iar grupurile cu cele mai multe înscrieri în secțiunea WHY sunt X. Engagement și Z. Social Good.

Slavoj Žižek, de unul dintre cei mai cunoscuți filosofi de la începutul secolului XXI,  Bogdan Draganski, Director al Neuroimaging Lab LREN la Lausanne University în Elveția, fotograful Rena Effendi, Andrea Henao, Managing Director al 360 Agency Berlin și 360 Agency Europe sau Dawid Szczepaniak, Executive Creative Director & Partner și Art Director la VMLY&R Poland sunt doar câțiva dintre speakerii pe care invitații evenimentului vor avea ocazia să-i asculte în cadrul Golden Drum.

Ewelina Wojtyczka va prezenta campania The Last Ever Issue care a condus la o schimbare în cultura locală, o campanie creativă premiată cu Glass Lion.

Golden Drum va aborda tema “Diversity 4 Change”, astfel că Jason Romeyko, Serviceplan, Julian Wiehl, VANGARDIST Magazine și Lady Bunny vor iniția o discuție referitoare la incluziunea LGBTQiA+ în industria de publicitate, o industrie în care brandurile sunt acuzate frecvent că folosesc comunitatea în scopuri de marketing.

Portfolio Speed Dating oferă șansa participanților de a-și demonstra creativitatea într-o competiție în care pot câștiga premii: 3.000 EUR (Grand Prix), 2.000 EUR (Gold Prize) și 1.000 EUR (Silver Prize).

Line-up-ul pentru speakeri și programul pentru întreg festivalul poate fi consultat aici.

Informații cheie ale evenimentului Golden Drum

Anunț shortlist: Miercuri, 16 octombrie 2019, în cursul zilei;

Ceremonia Golden Drum Gala Award: Vineri, 18 octombrie 2019, ora 20:30;

Festivalul Golden Drum ediția 26: 17-18 octombrie 2019;

Acces în sistemul de înscriere: https://engine.goldendrum.com;

Acreditare media: https://engine.goldendrum.com/accreditation;

Media kit: https://goldendrum.com/inc/uploads/2019/06/26GD_MediaKit.pdf.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: