BizRemote by certSIGN Business Companii Tech

Accenture investește 3 miliarde de dolari într-o divizie dedicată Cloud-ului

21 sept. 2020 2 min

Accenture investește 3 miliarde de dolari într-o divizie dedicată Cloud-ului

Reading Time: 2 minute

Accenture înființează o divizie pentru a-și ajuta clienții din toate industriile să își mute rapid afacerile în cloud și să accelereze transformarea digitală astfel încât să își eficientizeze activitatea. Investiția în noua divizie, numită Accenture Cloud First, va fi de 3 miliarde de dolari, în următorii trei ani. Divizia va fi condusă de Karthik Narain, care se va alătura Comitetului de Management Global începând cu 1 octombrie.

Karthik Narain este un veteran în industria tehnologiei. A ocupat cel mai recent poziția de lider al Accenture Technology în America de Nord, ajutând brandurile Global 2000 să folosească puterea cloud-ului și a altor tehnologii pentru a-și transforma afacerile. De-a lungul carierei sale de 20 de ani, a condus numeroase programe inovatoare de tehnologie pentru clienți dintr-o varietate de sectoare inclusiv Software&Platforme, Servicii Financiare și High Tech. De asemenea, Karthik a condus anterior serviciile de tehnologie pentru segmentele de comunicații, media și high tech ale Accenture.

Accenture Cloud First va fi un nou grup multi-servicii format din 70.000 de experți în cloud și va reuni întreaga putere și amploare a capabilităților tehnologice ale Accenture. Mai exact, acest nou grup integrează expertiza vastă a companiei în domeniul cloud-ului, inclusiv: migrarea în cloud, infrastructura și serviciile de aplicații și parteneriatele ecosistemice; capabilitățile Applied Intelligence și cunoștințele vaste specifice diferitelor industrii, dar și generale; experiența în design a Accenture Interactive; perspectiva unică a companiei bazată pe experiența de modernizare și operare la scară largă a serviciilor de IT și procese de business pentru importante companii globale.

Accenture a avut venituri din cloud de aproximativ 11 miliarde de dolari în anul fiscal 2019. Compania are peste bua are peste 100.000 de experți în cloud și oferă de la Software as a Service – livrat prin serviciile de platforme inteligente ale companiei, la servicii de migrare, infrastructură și aplicații cloud.

Anunțul vine într-un moment în care cererea mondială pentru cloud computing a crescut din cauza pandemiei COVID-19. Potrivit firmei de cercetare Gartner, se preconizează că piața serviciilor de cloud public din întreaga lume va crește cu 6,3% în 2020, ajungând la 257,9 miliarde de dolari, în creștere față de 242,7 miliarde de dolari în 2019. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: