Business Companii Management Stiri

Achiziție importantă pe piața medicală privată din România

3 iul. 2019 2 min

Achiziție importantă pe piața medicală privată din România

Reading Time: 2 minute

Pachetului majoritar de acțiuni în cadrul Grupului Ares a fost achiziționat de către fondul de investiții Highlander Partners L.P, cu sediul în Dallas, Texas.

Ares activează pe segmentul cardiologiei intervenționale cu activitate in cinci centre, Highlander dorindu-și să accelereze dezvoltarea companiei prin deschiderea unor noi centre și îmbunătățirea celor deja existente.

Fondatorii companiei Ares, Oren Iancovici și Iulian Pleșcan, vor continua să iși exercite rolurile de Director Executiv (CEO), respectiv Director de Dezvoltare (CDO).

“Vom avea capacitatea să continuăm într-un ritm accelerat inovarea medicinei endovasculare în România. Cu experiența anterioară vastă a echipei locale în domeniul serviciilor medicale, avem convingerea că Highlander este un partener ce va aduce suport companiei atât din punct de vedere strategic, cât și financiar”, a declarat Dr. Oren Iancovici, CEO și Fondator Ares.

“Am petrecut doi ani evaluând o gamă vastă de oportunități în România și suntem încântați să anunțăm prima invesiție aici. Ares este un lider de piață condus de o echipă de management foarte bine pregătită, activează în sectorul serviciilor medicale private, sector ce se așteaptă să se dezvolte pe măsură ce economia României va progresa”, a continuat Ben Slater, Director al Highlander Partners și Coordonator al biroului din România.

Consultantul legal al Highlander Partners a fost firma RTPR Allen & Overy și TS Partners în calitate de consultant financiar și fiscal.

Pentru Grupul Ares consultantul legal a fost firma Toacse, Iavolschi și Asociații, iar cel financiar compania Contradiction.

Prin acestă achiziție se urmărește creșterea accesibilității la proceduri intervenționale minim invazive de top a pacienților români, acces care în prezent este limitat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: