Companii Stiri

Activitatea Politub s-a transferat în TeraPlast

10 ian. 2018 2 min

Activitatea Politub s-a transferat în TeraPlast

Reading Time: 2 minute

TeraPlast a preluat, la sfarșitul anului, activitatea Politub, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața țevilor de apă și gaz din România. Prețul acestei preluări a fost de 21,8 milioane de lei. Bugetul tranzacției este cuprins în planul de investiții TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei, anunță compania, într-un comunicat de presă.

Transferul a avut loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziție integrală a pachetului de acțiuni Politub, deținut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deține controlul unic asupra Politub. Costul tranzacției pentru 50% din acțiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Începând cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcțiilor, echipamentelor și a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfășurării activității) la valoarea de piață de la acea dată, se arată în comunicat.

Tot de la începutul anului 2018, TeraPlast preia toți angajații Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Relațiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

În urma acestei preluări, Politub devine divizia de țevi polietilenă a TeraPlast. Compania își propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunitățile din piață și infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanții companiei își propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de țevi polietilenă.                       

„Transferul Politub în TeraPlast vine să consolideze capacitatea noastră de a răspunde mai eficient nevoilor clienților, cu o ofertă integrată de țevi din mase plastice. Am încheiat astfel anul 2017 cu o nouă realizare și ne bucurăm să beneficiem de un parteneriat solid cu reprezentanții Politub”, a declarat Mirela Pop, Director General TeraPlast.

„Anul trecut a fost marcat de o serie de realizări importante pentru grup. De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfășurat un program ambițios de investiții, atât prin achiziția și dezvoltarea de noi businessuri, din țară și în străinătate, cât și prin creșterea capacităților de producție existente și diversificarea tehnologiilor”, a declarat Mirela Pop, Director General TeraPlast.

Grupul TeraPlast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă si Țiglă metalică, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă TeraPlast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și iderul pieței de structuri metalice zincate.

Principalele activități ale Politub includ producția de țevi din polietilenă medie și înaltă densitate pentru rețelele de transport și distribuție a apei, gazelor naturale, dar și pentru telecomunicații, canalizări sau irigații.

Compania Politub produce tuburi și țevi PE, de medie și înaltă densitate pentru rețelele de transport și distribuție a apei, gazelor naturale, dar și pentru telecomunicații, canalizări sau irigații. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de țevi PE și tuburi din polietilenă cu pereți structurați (țevi corugate). Fabrica de tevi polietilena (Politub) are o capacitate anuală de producție de peste 10.000 tone și este localizată în Parcul Industrial TeraPlast Bistrița.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: