Business Stiri

Afacerile Elis Pavaje, în creștere cu 32%

16 mart. 2021 3 min

Afacerile Elis Pavaje, în creștere cu 32%

Reading Time: 3 minute

În anul pandemiei, mulți români au investit în amenajarea curților și grădinilor. Mai mult, mulți proprietari de apartamente au luat în considerare posibilitatea  mutării la casă. În acest context, cifra de afaceri a Elis Pavaje pe 2020 a fost de 287,3 milioane de lei față de 217,6  milioane de lei în 2019, în creștere cu 32%. Cea mai mare pondere din valoare s-a obținut din vânzarea prefabricatelor din beton: pavele, dale, borduri, elemente prefabricate din beton pentru garduri și ziduri, elemente pentru treaptă, elemente de delimitare: palisade, kituri pentru grădina (jardiniere, bănci, focare), rigole pentru colectare ape pluviale, bolțari pentru zidărie și fundații, elemente pentru canalizare. 

„În ciuda așteptărilor noastre pesimiste după prima luna de pandemie, atmosfera generală de lucru în domeniul construcțiilor în 2020 a fost foarte bună. Au fost lucrări atât în  plan public cât și privat, foarte puține sectoare din domeniul construcțiilor au fost afectate. Noi am beneficiat în  urma schimbării comportamentului oamenilor în această perioadă. Din punct de vedere al business-ului, a fost un an foarte bun fiindcă a fost un an al activităților în aer liber, un an al construcțiilor și al renovărilor. Ca organizație, cea mai mare schimbare pe care ne-a adus-o anul pandemiei a fost faptul că am văzut  că se poate munci și de acasă, în condițiile în care am putut să ne adaptăm rapid activitățile prin informatizarea proceselor”, a declarat Emil Goța, director general Elis Pavaje

Emil Goța, Dir. General Elis Pavaje

Mixul de culori

În 2020 au crescut volumele pe pavele ajungând la la 2,770,000 mp vânduți, iar pe borduri,  la  aproape 3 milioane de metri liniari. În ultimii ani au crescut grosimile pavelelor achiziționate de către clienți, deoarece oamenii preferă să investească mai mult în produse cu durata mai mare de viață. De asemenea, a crescut ponderea mixurilor de culori, acestea fiind preferate că urmare a avantajului vizual asigurat în amenajare, respective obținerea unei integrări mai bune în ambientul natural.

Optimism pentru 2021

Pentru anul 2021, Elis Pavaje are previziuni pozitive: “Suntem optimiști,  vedem că există în continuare un trend ascendent în construcții. Pentru primul semestru suntem mai rezervați, în schimb suntem mai optimiști în ce privește așteptările pentru cel de-al doilea semestru. Ne-am propus o creștere de minim 5%  în acest an. Vedem o evoluție ascendentă în sectorul rezidențial, deocamdată a rămas activ efectul pozitiv al pandemiei . De asemenea, avem proiecte începute în sectorul comercial, logistic, industrial. Suntem optimiști că după ce se votează bugetul vor fi lucrări și pe infrastructură. Lunile ianuarie și februarie au fost mai slabe însă și condițiile meteorologice au fost mai nefavorabile în comparație cu anul trecut. Pe de altă parte, probabil  nici nu se justifică comparația, în condițiile în care, anul trecut, primele luni au fost extraordinare din punct de vedere al vânzărilor”, a mai adaugat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

Investiții în panouri fotovoltaice

Pentru acest an, compania are și un plan de investiții în panouri fotovoltaice la fabrica de la Vîntu de Jos, investiție din fonduri proprii, aproximativ 120.000 euro. ”Este un experiment, vrem să vedem efectele, iar dacă se justifică investiția, extindem și în celelalte fabrici. Urmărim un impact pozitiv asupra mediului și eficientizarea costurilor cu energia. O astfel de investiție se amortizează în mai mulți ani, însă pe termen lung credem că se pot face economii serioase”, a completat Emil Goța.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: