Stiri Tech

Pandemia a accelerat alfabetizarea digitală

8 apr. 2021 2 min

Pandemia a accelerat alfabetizarea digitală

Reading Time: 2 minute

Nevoia de digitalizare și alfabetizare digitală a crescut foarte mult în ultimul an, accelerată de contextul pandemiei de Covid-19 care a adus tehnologia în prim plan și a schimbat modul în care este utilizată în viața de zi cu zi. Școala de programare Logiscool România a încheiat anul 2020 cu o creștere de 25% a numărului de elevi înscriși. În cei peste 3 ani de existență în România, la cursurile Logiscool au participat peste 20.000 de elevi.

„Copiii sunt tot mai preocupați de tehnologie și curioși nu doar să descopere cum o pot folosi, ci și cum funcționează și cum pot pune în practică ideile pe care le au pentru un viitor digital mai creativ, adaptat nevoilor lor. De aceea, la Logiscool venim acum în întâmpinarea lor cu 4 workshop-uri care îi vor face să înțeleagă mecanismele din spatele utilizării unei aplicații, a unui site sau a unui joc, punând accent pe gândire analitică și creativitate”, spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool Romania.

Extindere la nivel național

În 2020, Logiscool și-a extins numărul de școli la nivel național, ca parte a strategiei de a aduce digitalizarea mai aproape de copiii din toată țara, și a ajuns în prezent la 40 de locații. Dezvoltarea continuă și în acest an, cu planuri pentru deschiderea de noi centre în orașe precum Botoșani, Bistrița, Focșani, Giurgiu, Piatra Neamț, Satu Mare, Slobozia, Târgoviște, Vaslui, Zalău și altele unde există o nevoie acută pentru cursuri de programare pentru copii. Școala are în total peste 200 de traineri la nivel național.

Proiectare 3D

Workshop-urile care vor putea fi urmate atât în sălile de clasă, cât și online, îmbină jocul cu principiile de programare, accentul fiind pus pe înțelegerea procesului și pe integrarea informației. Elevii vor învăța, în 5 până la 10 sesiuni în funcție de workshop-ul ales, cum să dezvolte singuri o aplicație, cum pot să modifice jocul Minecraft după propriile preferințe sau cum să proiecteze obiecte 3D pe care să le poată imprima ulterior. Noile workshop-uri nu necesită cunoștințe anterioare și pot fi desfășurate în paralel cu alte cursuri Logiscool.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: