Business Companii

AFI Europe își consolidează prezența în România

16 iul. 2019 < 1 min

AFI Europe își consolidează prezența în România

Reading Time: < 1 minut

AFI Europe N.V. a semnat o scrisoare de intenție neangajantă pentru achiziția portofoliului de clădiri de birouri din România al NEPI Rockcastle, cu o suprafață totală construită de aproximativ 170.000 de metri pătrați. AFI Europe va beneficia de exclusivitate pentru a derula un proces de due-diligence care vizează portofoliul de clădiri de birouri Clasa A, cu o valoare totală de aproximativ 310 milioane de euro.

„Scrisoarea de intenție pentru achiziția portofoliului NEPI face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Pe lângă proiectele imobiliare pe care le-am dezvoltat, suntem și o companie de investiții și căutăm permanent noi oportunități pe piață”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe Romania și Cehia.

În funcție de încheierea cu succes a procesului de due-diligence și de îndeplinirea altor condiții specifice, cele două părți vor decide asupra următoarelor etape.

Este a doua mare tranzacție recentă a AFI Europe N.V., care a semnat pre-contractul de vânzare-cumpărare, cu Plaza Centers N.V., pentru achiziția pachetului de 75% din acțiunile proiectului Casa Radio, la un preț de 60 de milioane de euro, despre care am scris aici.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achiziționat un teren de 4,3 hectare în proximitatea mall-ului AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spații comerciale și locuințe. Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat în centrul Bucureștiului, aflat la a doua fază a dezvoltării, AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, în cartierul Bucureștii Noi din nordul Capitalei, și AFI Brașov, un proiect mixt de birouri și spații comerciale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: