Companii

AFI Europe obtine o finantare record

20 iun. 2014 < 1 min

AFI Europe obtine o finantare record

Reading Time: < 1 minut

AFI Europe, membra a “AFI Group”, a semnat cel mai mare acord de finantare din sectorul imobiliar, in valoare de 220 milioane euro, cu consortiul de banci format din Deutsche Pfanbriefbank, Erste Group Bank si Raiffeisen Bank pentru finantarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti.

„Procesul a fost o reala provocare, avand in vedere valoarea finantarii, participarea a trei banci importante si a faptului ca destinatia era un proiect din Romania. Totusi, dupa cum arata rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibila in Romania pentru un proiect bun si un dezvoltator cu experienta”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Suprafata totala inchiriabila a AFI Palace Cotroceni este de 81.000 mp, iar venitul operational net pentru primul trimestru al anului 2014 a fost de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 6,7% comparativ cu primul trimestru din 2013. Pe baza rezultatelor din T1, venitul operational net pentru 2014 este estimat sa depaseasca 29 milioane euro.

AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere a traficului la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in T1 2014. Potrivit oficialilor, rata de ocupare este in prezent de peste 98%. AFI Palace Cotroceni a fost evaluat la 375 milioane de euro, la 30 septembrie 2013.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania dezvolta in prezent AFI Park, un parc de business de clasa A. Parcul ofera spre inchiriere peste 65.000 mp de spatii de birouri, vizate in prezent de companii multinationale de IT&C.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: