Companii Stiri

Agrosel investește peste 1,5 mil. euro în cercetare și infrastructură

29 mart. 2017 2 min

Agrosel investește peste 1,5 mil. euro în cercetare și infrastructură

Reading Time: 2 minute

Agrosel face investiții de peste 1,5 milioane de euro într-un nou depozit cu o suprafață de 4800 mp, cu finalizare în luna iunie 2017, și în activitatea de cercetare.

Prin această investiție se dublează suprafețele de solarii, asigurându-se un sistem nou de încălzire, un sistem de irigare și fertilizare automată și un laborator nou, arată compania, într-un comunicat de presă.

Segmentul de semințe profesionale a avut o creștere a vânzărilor de 47% în 2016. Potrivit reprezentanților companiei, creșterea a fost determinată de promovarea directă și indirectă (prin producători cu rezultate bune) a produselor profesionale, prezentările în câmp ale culturilor, organizarea evenimentului Porțile deschise Agrosel și, nu în ultimul rând, prin consultanța directă oferită cultivatorilor de către personalul calificat care activează în teren. Originalitatea, unicitatea și calitatea semințelor profesionale au loializat mulți cultivatori.

Segmentul de semințe profesionale a înregistrat o creștere a vânzărilor de 47% în 2016.

Produsele din gama profesională care au înregistrat cel mai mare succes au fost semințele de ardei și cele de varză. În ceea ce privește semințele de ardei, Agrosel este compania care a ameliorat și înregistrat primii hibrizi de ardei din România, adaptați la condițiile de climă, sol și tehnologie. “Succesul hibrizilor de varză Agrosel se datorează avantajelor și beneficiilor pe care aceștia le asigură cultivatorilor, printre care sistem radicular puternic, toleranțe/ rezistențe la boli specifice, capacitatea de păstrare, precum și frunze subțiri”, arată reprezentanții Agrosel.

Anul acesta, Agrosel a lansat și o gamă de semințe home gardening ECO, o gamă de semințe home gardening drajate (drajarea se referă la acoperirea seminţelor cu o peliculă, având în componenţă un liant, substanţe insecto-fungicide, erbicide, biostimulatori,şi în unele cazuri substanţe nutritive şi microelemente. Seminţele primesc o formă regulată, cu avantaje importante pentru semnatul de precizie). În ce privește semințele profesionale, compania are sub omologare primii hibrizi de vinete și tomate, precum și a doua generație de hibrizi de ardei.

„Direcția noastră strategică pe termen lung nu se abate de la competența de bază a companiei: cercetare – ameliorare și creșterea accelerată în segmentul de semințe profesionale, cea mai potrivită alegere pentru producătorii din România. Vizăm și creșterea exporturilor”, spune directorul general Agrosel, Szèll Levente. „Strategia noastră este să consolidăm tot ce am câștigat și am realizat până acum și să inovăm continuu”, conchide directorul general.

Compania a fost printre cei 6 finaliști din România pentru distincția Entrepreneur Of The Year, acordată de EY, criteriile de jurizare fiind spiritul antreprenorial, performanța financiară, direcția strategică, impactul global și asupra comunității, inovația și integritatea personală.

Agrosel este unul dintre cei mai importanți  producători, dar și amelioratori de semințe de legume din sectorul privat din România. Compania este lider de piață al segmentului de semințe home gardening și este un jucător activ pe segmentul profesional, deservind cu soiuri și hibrizi tradiționali cultivatori din toată țara. Compania are 82 de angajați, deține cea mai mare și automatizată platformă de prelucrare din industrie și cea mai modernă platformă de cercetare legumicolă din România, ambele situate în Câmpia Turzii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: